Зареждане

Чеченците от ACA твърдят, че санкциите от САЩ са незаконни

Чеченците от ACA твърдят, че санкциите от САЩ са незаконни
Публикувано на: Януари 16, 2021 в 06:00 ч
В края на миналата година стана ясно, че САЩ налагат санкции на Рамзан Кадиров и всички негови бизнеси. Под удара на санкциите се оказаха ММА организацията ACA, както и бойния клуб Ахмат.

Вижте още - Рамзан Кадиров след санкциите от САЩ: Това е дебилизъм​​​

Цялото имущество на Кадиров и свързаните с него юридически лица, намиращи се в САЩ или на територията на американското законодателство, ще бъде запорирано.

Вижте още - САЩ наложиха санкции срещу чеченската ACA и бойния клуб Ахмат​​​

Американските власти обвиниха Кадиров в участие в убийството на Борис Немцов и нарушения на човешките права. Главата на Чечения беше включен в т. Нар. "Списък на Магнитски".

Наскоро от Google решиха да блокират канала на ACA в YouTube, което е пореден удар върху чеченската ММА организация. Това не се хареса на главните хора в организацията и те пуснаха изявление.

Ето какво написа в социалните мрежи Алексей Яценко, който е президент на ACA:

Американската корпорация Google, която е собственик на видео хостинга YouTube, незаконно блокира YouTube канала на руската лига за смесени бойни изкуства ACA във връзка със санкциите на САЩ и включването на ACA в списъците на Магнитски. 

Считам, че санкциите на САЩ, които влязоха в сила срещу нашата организация без регламент и съд, са напълно незаконни. Нарушени са правата на юридическо лице, принципите на конкуренция и правото на защита. 

В този случай санкциите бяха приложени към спортна организация, която не нарушава правата на човека в Руската федерация или в чужбина. 

Като блокираха канала в YouTube, САЩ незаконно накърниха интересите на милиони фенове на ММА, които дълги години проследяваха, подкрепяха и се тревожеха за изявите на спортисти в турнирите ни.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес