Зареждане

Бащата на Khabib оценява уменията на Ferguson, Poirier и Kevin Lee

Бащата на Khabib оценява уменията на Ferguson, Poirier и Kevin Lee
Публикувано на: Ноември 20, 2018 в 12:53 ч
Без съмнение в лека категория са едни от най-добрите бойци в света. В момента в категорията е шампион непобедения боец от Дагестан, Khabib Nurmagomedov, който миналия месец успя да защити титлата си срещу звездата на UFC, Conor McGregor. В момента Khabib и McGregor са наказани за неопределено време, защото предизвикаха безредици след битката им на UFC 229. И докато Khabib се занимава с проблемите си, то неговите бъдещи опоненти Ferguson, Poirier и Kevin Lee не спират да говорят за него и да го предизвикват.

В момента най-голям шанс за битка с него има бившия шампион Tony Ferguson, който трябваше да се бие 4-ти пъти с Khabib, но всеки път битката между двамата пропадаше. Poirier и Kevin Lee също трупат победи и самочувствие и чакат своя шанс. Наскоро в интервю за руските медии бащата на Khabib, Abdulmanap реши да оцени уменията на бъдещите опонент на сина си:


Битката между Khabib и Tony е интересна от гледна точка на спорта. Нивото на Tony говори само за себе си, защото той се намира в серия от 11 поредни победи и е заслужил позицията си на претендент номер едно. Мисля,че трябва да отбележим още нещо тук, защото Islam Makhachev е готов да се изправи срещу него още днес и мисля, че ще го победи, защото доста е подобрил играта си. 


 За Poirier мисля, че се намира в добра физическа и психическа форма. Той се представя страхотно и е интересно да гледаш неговите битки. Всички обаче сме наясно с това, че където има добри страйкинг умения има и доста слаби места в останалите техники. 


Kevin Lee е боец за един или най-много два рунда. Битката му с Ferguson показа това и смятам, че той непременно ще се бие с Islam Makhachev. Мисля, че Kevin ще има трудна битка с Al Iaquinta, който вече го победи. Съветвам го да се готви за битката си, а не да говори за Khabib.


От това, което говори бащата на Khabib се разбира, че той няма желание неговия син да се бие с никой от тримата. Khabib има още една последна битка от договора си с UFC и явно няма да е срещу топ бойците от лека категория.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес