Зареждане

Александър Цонев готви юнашко българско посрещане за Слободюк в EFM Show 2

Александър Цонев готви юнашко българско посрещане за Слободюк в EFM Show 2
Публикувано на: Септември 7, 2021 в 14:15 ч
Бойният атлет Александър Цонев ще участва в една от очакваните с интерес български битки тази събота в EFM Show 2. Бойната галавечер ще се проведе на 11-ти септември в столичната "Арена Армеец".

В един от ММА двубоите на вечерта Цонев ще направи завръщането си на професионалния след почти две години пауза.

Завръщане, за което боецът се готви изключително сериозно.

"Подготовката ми мина доста добре. Предимно се готвя в залата FAST. Като спаринг партньори ми бяха почти всички изявени имена от българския ММА като Калоян Колев, Никола Дипчиков и други," сподели Цонев за MMA.BG.


Големият лагер на международните ММА състезатели от Bulgarian Top Team, който се проведе в края на август в София, също беше част от подготовката на Александър. В лагера участваха професионални бойци от организации като ACA, Brave FC, UFC и т.н.

"Получи се много добре - направихме цяла седмица хубави тренировки и силни спаринги и си сверихме часовниците. Видяхме кой на какво ниво е.

Преди това направих лагер и на Лозенец. Каквото можах направих."

Срещу българина ще се изправи украинеца Иван Слободюк (в дясно на снимката долу). Той идва след победа с технически нокаут в първия рунд при последната си битка.

В момента той живее и се състезава в Полша, но тъй като в началото на своята кариера няма много записи на негови битки, което е леко затруднение за съставяне на стратегия срещу него.


"Знам кой е противника ми още от самото начало, макар че го обявиха доста по-късно.

За него ми информацията е доста оскъдна. Единственото, което знам е че е висок и тежък. Определено не е за подценяване. Статистиката, както знаете, не винаги е най-важната. Това, че има малко двубои, не означава че човека отсреща е на по-ниско ниво. В повече случаи професионалните бойци имат сериозно минало в аматьорските битки или някой друг професионален боен спорт. След като са му предложили да се бие на такова събитие значи със сигурност има качества."

Въпреки страховитата визия, Цонев е решен да посрещне радушно гостенина от Полша по типична българска традиция:

"Тези дни слагам едно тесто да бухне, за да му направя питка... с хляб и сол. А после - тежки тупаници."


В момент на затягащи се мерки против COVID-19, организаторите от EFM Show са твърдо решени да направят галавечерта, като разбира се съобразят с всички изисквания на местните власти.
 
"EFM Show ми правят много добро впечатление, защото не напрягат по никакъв начин бойците си с безсмислени процедури. Мениджърът Никола Атанасов ни ръководи много добре за всяко последващо действие. Организацията е много добра. Това ще стане ясно и за зрителите съвсем скоро.

Лошо е, че сега въведоха нови противоепидемични мерки и много приятели и фенове на бойните спортове няма да могат да присъстват на живо в залата. Надявам се това да не е последната галавечер, която тази верига организира в България. Именно чрез такива събития българските бойци могат да бъдат забелязани."

Глобалната ситуация и неясноти за бъдещето обаче е голям проблем както за провеждащите събития, така и за състезателите.

"За жалост нямам и не мога да имам никакви планове за след това събитие. Освен ние като бойци, организаторите от своя страна са доста резервирани да правят сериозни планове за в бъдеще, защото всичко е обвързано с финанси. Неосъществяването по план на едно голямо събитие води до големи загуби, затова нямам и абсолютно никакви планове за след 11-ти септември."

EFM Show 2 събира едни от топ бойците на България на 11-ти септември, сред които Живко Стоименов, Александър Цонев, Георги Валентинов, Владислав Кънчев и др.

Девет ММА битки, една битка К-1 и две във формулата Cage box ще гарантират едно емоционално и грандиозно спортно събитие в България.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес