Зареждане

Никола Атанасов след EFM Show 2: Битки с много заряд, който зрителите в залата усетиха

Никола Атанасов след EFM Show 2: Битки с много заряд, който зрителите в залата усетиха
Публикувано на: Септември 12, 2021 в 21:59 ч
На 11-ти септември в столичната зала "Арена Армеец" се проведе една от най-големите бойни галавечери в последните няколко години у нас.

Полската верига EFM Show напрви грандиозен спектакъл с едни от най-добрите атлети на България, както и много бойци от чужбина.

Мениджърът Никола Атанасов, който отговаряше за организацията от българска страна е много доволен, че въпреки променящите се противоепидемични мерки и обтегнатата обстановка в страната, любителите на спорта у нас са успели да се насладят на шоу от такъв ранг.


"Добре, че има такива хора като организаторите от EFM, които вярват, искат и правят нещата да се случват," сподели Никола Атанасов за MMA.BG.

"Те са много доволни от това, което се получи като адреналин и заряд, който се носеше в залата от самите срещи. Единственото нещо, което беше малко неприятно е липсата на повече хора в публиката на живо, което обаче се очакваше в тази обстановка - не можем да очакваме залата да е пълна догоре.

Беше изключително напрегнато, но се справихме. Екипът беше много добър. Големи усилия от българска страна положи и Нели Мешкова за да могат нещата да се случат гладко и всичко да бъде наред. Хората, които дойдоха останаха доволни."

Зрителите бяха свидетели на битки по правилника на ММА, бокс и cageboxing. Българското участие беше силно, но опонентите бяха доста добре подбрани и не всички успяха да вдигнат трикольора в края на рундовете.

"Българските момчета направиха доста сериозни срещи," сподели впечатленията си Атанасов. "Имаше и такива, за които това не беше тяхната вечер, имаше и спорни моменти, като срещата на Александър Цонев например. Но това го има в спорта, виждали сме го и на най-високите нива."


Несъмнено най-атрактивната битка беше доминиращата победа с нокаут на Владислав Кънчев. За Никола също това е била срещата на вечерта.

Вижте също: Влади Кънчев взриви 'Арена Армеец' с победа с нокаут

"Няма спор, че най-атрактивната среща в цялата файткарта беше на Влади Кънчев. Първи рунд, нокаут, тотално надмощие. Влади беше доста добре подготвен и показа на противника, че той е човека."

Георги Валентинов бе другият български боен атлет, който записа победа, макар и доста по-оспорвана и трудна от тази на Влади.

Той се изправи срещу бразилеца Анерсън Куейроз и стигна до съдийско решение, което бе отсъдено в негова полза.

Вижте също: Георги Валентинов победи със съдийско решение в EFM Show 2

"На Георги Валентинов двубоя беше доста труден за самия него. Противникът му беше много сериозен и опитен боец. Жоро имаше места, на които не трябваше да се открива, защото както видяхме в края на третия рунд бразилецът е доста добър на земя. Той е със сериозен опит. Статистиката му е същата като на Жоро. След последната си среща Георги си направи сериозна равносметка - знаеше кои са силните страни на противника му, знаеше къде не трябва да се открива, но все пак се получиха пробойни на няколко пъти. Но той реагира бързо и закономерно си взе срещата. Той направи доста сериозен лагер със сериозни спаринг партньори и мисля, че това му повлия доста позитивно, за да доведе срещата до този край."


Добро представяне направи и Александър Цонев, който обаче бе санкциониран с две точки заради непозволени удари с колена.

Вижте също: Александър Цонев загуби от Слободюк заради отнети точки

"Сашо направи много добър мач. Ако не му бяха взели тези две точки той щеше да вземе мача. Нанесе силни удари, втория рунд имаше възможността да го приключи срещата, но знаем как е в тежката категория - има голяма сила, но няма голяма екплозивност, бързо се изморяват. Втория и третия рунд Сашо имаше абсолютен превес. Лоша шега му изиграха отнетите две точки. За едната ситуация сме съгласни, за другата има спорни мнения, но вече всичко е отсъдено."

Вилян Вилянов и Емил Незиров също записаха силно българско представяне, макар и да не успяха да стигнат до победите.Вилян загуби в битката си по правилника на cage boxing, но направи много оспорван двубой, а Емил Незиров, който е от залата на Влади Кънчев, "Tiger Sport" също стартира добре, но бе пресрещнат от тежък удар.

"И двамата се отзоваха на поканата с много кратък период за подготовка, но се отзоваха и влязоха в битка. Независимо, че загубиха, играха много сърцато.

Емил прие двубоя две седмици преди датата, защото противникът на Адам Солдаев отпадна поради COVID-19. Емил Незиров на драго сърце прие битката и му прави чест, че излезе и се сби.

Вилян направи много добра битка. Биха се не бокс с ММА ръкавици, но мога да ви кажа, че той след битката няма никакви поражения по себе си - нито една синина по лицето. Но на неговия противник едното му око е затворено."
 

Никола е мениджър на някои от топ бойците, които тепърва ще виждаме по международни галавечери.

"Нещата не свършват с едно събитие, това е живота на самите бойци. От тук нататък вървим напред. Те продължават да стоят готови, аз продължавам да търся правилните мачове за тях."
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес