Зареждане

Алекс Перейра срещу Ян Блахович в UFC 291

Алекс Перейра срещу Ян Блахович в UFC 291
Публикувано на: Май 17, 2023 в 06:12 ч
Бившият шампион на UFC в средна категория Алекс Перейра (7-2) официално преминава в полутежка категория и вече има резервация за първия си двубой. Дейна Уайт обяви, че Перейра ще се изправи срещу бившия шампион на UFC в лека тежка категория Ян Блахович (29-9-1) в дебюта си в дивизията.

Битката ще се проведе като подглавно събитие на UFC 291 в Юта. Боят за титлата "Най-гадно копеле" между Дъстин Порие и Джъстин Гейджи ще бъде водещ в програмата.

Вижте също: Дъстин Порие срещу Джъстин Гейджи за титлата 'Най-гадно копеле' в UFC 291 

Бъдещето на Ян Блахович е под въпрос в дивизията. През декември той се би с Магомед Анкалаев в равенство. След тази битка той намекна, че може да се премести в средната категория, за да се бие с Израел Адесаня, след като Адесаня си върна титлата от Перейра.

Въпреки това беше взето решение бившият шампион на UFC да остане в полутежка категория. Той ще има за задача да посрещне бившия шампион в средна категория.

Алекс Перейра получи бърз път към титлата в средна категория заради историята си с Израел Адесаня. Двамата се бяха срещали два пъти в кикбокса, като Перейра спечели и двете битки, включително едната с унищожителен нокаут. След като Перейра печели първите си три двубоя в UFC, те организираха двубоя за титлата.

В петия рунд Адесаня печелеше по точки, но Перейра продължи да се бори и постига победа с TKO в последния рунд, за да стане първият боец в средна категория, който побеждава Адесаня в UFC. По този начин той стана и шампион в средна категория.

Заради историята на Адесаня в средна категория му беше даден незабавен реванш. Този път Адесаня си отмъсти, като нокаутира Перейра във втория рунд. След двубоя Перейра обяви, че ще премине в полутежка категория.

Ако Перейра успее да победи Блахович, очакваме да получи шанс за титлата. Джамахал Хил ще защитава титлата си срещу Иржи Прохазка и който спечели тази битка през юли, ще се бие с победителя.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес