Зареждане

Дъстин Порие срещу Джъстин Гейджи за титлата 'Най-гадно копеле' в UFC 291

Дъстин Порие срещу Джъстин Гейджи за титлата 'Най-гадно копеле' в UFC 291
Публикувано на: Май 17, 2023 в 06:06 ч
Дейна Уайт разкри детайли относно предстоящото събитие UFC 291. То ще бъде оглавено от Дъстин Порие срещу Джъстин Гейджи, които ще се бият за титлата "Най-гадно копеле".

През април 2018 г. Порие и Гейджи се биха в главното събитие на UFC on FOX 29. 'The Diamond' си тръгна с нокаут в четвъртия рунд, но и двамата бойци заслужиха уважение в една от най-добрите битки за годината.

Пет години по-късно суперзвездите на UFC ще се срещнат отново, когато промоцията пътува до Солт Лейк Сити, Юта, за UFC 291 на 29 юли. Ще има добавен залог, тъй като Порие и Гейджи ще се бият за титлата BMF, която не е била намесване, откакто Хорхе Масвидал победи Нейт Диаз през ноември 2019 г.

Основният залог обаче при спечелването на главното събитие на UFC 291 е шансът за двубой за титлата в лека категория. Порие е номер две в ранглистата след единствено Чарлз Оливиера, а Гейджи е на трето място.


Очаква се предстоящият двубой на Оливейра срещу Бенил Дариуш на 10 юни да определи следващия претендент за титлата на Ислам Махачев. Следователно "The Diamond" или "The Highlight" може да се бият с победителя от мача между Махачев и Оливейра/Дариуш.

Поарие се би за последен път през ноември 2022 г., побеждавайки Майкъл Чандлър с отказване в третия рунд. Междувременно Гейджи идва след близка победа с мнозинство срещу Рафаел Физиев в една от най-добрите битки на 2023 г. Като се има предвид миналото на бойците и високите залози, е почти невъзможно главното събитие на UFC 291 да бъде разочароващо.

Кой друг ще се бие на UFC 291?

Дана Уайт разкри не само главното събитие за UFC 291. В съпътстващото събитие Алекс Перейра ще направи своя дебют в лека тежка категория, след като последния път загуби титлата в средна категория срещу Израел Адесаня. 'Poatan' излиза срещу опасния Ян Блахович, който последно се би с Магомед Анкалаев в разочароващо равенство.

Основната карта на UFC 291 ще включва и мачове в средна категория между Пауло Коста и Икрам Алискеров, Тони Фъргюсън и Боби Грийн и Майкъл Чиеза и Кевин Холанд.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес