Зареждане

Видео: Aldo vs. Holloway - шампион срещу шампион

Видео: Aldo vs. Holloway - шампион срещу шампион
Публикувано на: Май 15, 2017 в 09:55 ч
 
UFC 212 е следващото голямо PPV събитие от календара на UFC. То ще се проведе в Рио де Жанейро на 3 юни, а основният акцент на вечерта е двубоят между двамата шампиони в категория “перо” - Jose Aldo и Max Holloway.

В другото основно събитие на вечерта, Claudia Gadelha се изправя срещу Karolina Kowalkiewicz при дамите.

ОБНОВЕНА: Резултати от UFC 212

Легендата Vitor Belfort пък ще сложи край на своята кариера, изправяйки се срещу Nate Marquardt в своя финален двубой.

Битките ще се излъчват пряко в неделноот утро по спортния канал Mtel Sport 2, където може да гледате безплатно всички издания на UFC. Вижте как можете да се абонирате за новите спортни канали.

 

Claudia Gadelha vs. Karolina Kowalkiewicz

 
Господството на шампионката Joanna Jedrzejczyk в женската категория сламка остави много талантливи състезателки недооценени. Именно две от тях -  Claudia Gadelha и Karolina Kowalkiewicz, ще се изправят в подглавното събитие на вечерта.

Gadelha е доказал се талант. Нейните умения по граплинг и умелата работа в клинч я правят изключително опасна.

Същото важи с пълна сила и за Kowalkiewicz. Полякинята дойде в Октагона със заслужена слава, която бе изградила в турнира KSW, мачкайки конкуренцията в Европа. Уменията и в стойка бързо я изстреляха до шампионски двубой в UFC.

Комбинацията от битки на двете състезателки е 24-3. И трите загуби са нанесени от шампионката Jedrzejczyk.

Сега двете ще имат възможност да блеснат в подглавното събитие на UFC 212 и още по-важното - ще имат възможност да се доберат до двубой за титалта.

Понеже този двубой ще бъде в три рунда, това може би дава леко предимство на Gaelha, чиято слабост е може би кардиото в късните рундове. Kowalkiewicz има нужните умения да стигне до победа, но зависи и с какъв игрови план ще излезе срещу бразилката. А също и дали ще го спази.
 

 

Jose Aldo vs. Max Holloway

 
Макар и този двубой да се рекламира като "шампион срещу шампион", истината е че и двете титли нямат особена стойност.

Aldo получи титлата си обратно през ноември, след като от UFC лишиха от пояса шампиона Conor McGregor. Титлата на Holloway се пяови при двубой срещу Anthony Pettis през декември покрай същия казус с McGregor.

А още по-грозната истина е, че и двамата "шампиони" имат грозни загуби от истинския носител на титлата в категория перо - Aldo се препарира за 13 секунди, а Holloway загуби след три рунда с McGregor.

И макар шампионската битка да е малко нагласена, със сигурност ще е изключително атрактивна и има потенциала да се превърне в един от най-зрелищните двубои на годината.

Въпреки съкрушителната си загуба в UFC 194, Aldo неоспоримо е един от най-добрите бойци в историята на организацията. Играе предпазливо, страйкинга му е отличен, а има и добре отиграна защита от събаряния.

Holloway доста прилича нс воя опонент. Хаваецът се издигна от дъното в класацията до челните места, побеждавайки различни опоненти - от слаби бойци, през ветерани до бивши шампиони.

Двамата ще се изправят един срещу друг в пикова форма и двубоят им се очертава да е нещо специално. Aldo в момента е фаворит, но Holloway е с много неудобен стил на игра, включително и за Aldo, така че може и да стигне до победа със съдийско решение.

ОБНОВЕНА: Резултати от UFC 212
  
Ето пълният списък с двубои в UFC 212:
  • José Aldo vs. Max Holloway
  • Vitor Belfort vs. Nate Marquardt
  • Paulo Borrachinha vs. Oluwale Bamgbose
  • Erick Silva vs. Yancy Medeiros
  • Raphael Assunção vs. Marlon Moraes
  • Antônio Carlos Júnior vs. Eric Spicely
  • Johnny Eduardo vs. Matthew Lopez
  • Iuri Alcântara vs. Brian Kelleher
  • Leonardo Santos vs. Olivier Aubin-Mercier
  • Viviane Pereira vs. Jamie Moyle
  • Luan Chagas vs. Jim Wallhead
  • Marco Beltrán vs. Deiveson Alcântara

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес