Зареждане

Herb Dean: "Fedor бе в безсъзнание"

Herb Dean: "Fedor бе в безсъзнание"
Публикувано на: Август 2, 2011 в 16:40 ч

Основен приоритет на съдията в клетката е да опази здравето на бойците, ако те не са в състояние да го правят. Хората като рефера Herb Dean носят отговорност за живота и здравето на състезателите. Да, доста трудно е да се каже кога и кой боец не е в състояние да се предпазва. Решението се взима за части от секундата.

 
Такъв бе и случат на 30-ти юли в Илиноис по време на основния сблъсък на ММА състезанието между Fedor Emelianenko и Dan Henderson. "Hendo" успя да "приспи" "The Last Emperor" с унищожителен десен ъперкът.
 
Но само за две секунди...или по-малко?
 
Но тези две секунди бяха достатъчни за Dean да прекрати двубоя. След края на мача Fedor заяви, че реферът е избъразал с решението си и като цяло всички фенове на Fedor са на това мнение. Остана силно впечатление, че руснакът започна да се отбранява мигновенно след като се свести.
 
Но след като изминаха три дни след края на двубоя и реферът е имал възможност да наблюдава повторение на ситуацията дали би променил сега решението си?
 
Ето какво заяви Herb Dean пред MMA Hour:
 
"Видях как Dan удря Fedor с ъперкът, Fedor падна по лице, дланите му бяха обърнати на горе и Dan продължаваше да го налага. Той го удари, повярвайте ми, с три последователни удара, а Fedor дори не реагира. Изглеждаше в несъзнание. Просто спрях двубоя. Когато взех решението да спра двубоя Fedor бе в безсъзнание с глава забита в тепиха. Когато докоснах Dan, Fedor бе с лице на тепиха. Веднъж докоснеш ли състезател двубоят се прекратява. Fedor бе в безъсзнание и не можеше да се защитава."
 
Относно въпрос за за използване на непозволените удари от страна на Henderson реферът отговори:
 
"Ударите наистина бяха близо до тила, но не бяха забранени - състезателите се движеха постоянно и не може да се каже, че ударите му попадаха нарочно там."
 
Доста хора ще бъдат несъгласни с мнението на Herb Dean, но участвал в двубой знае, че адреналинът е огромен и цялото ти сърце желае победа подобни удари не са умишлени. 

vitor belfort ufc 133 mma bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес