Зареждане

CM Punk вече е сред най-успешните в UFC от финансова гледна точка

CM Punk вече е сред най-успешните в UFC от финансова гледна точка
Публикувано на: Септември 14, 2016 в 09:24 ч
 
CM Punk не записа особено впечатляващ дебют в UFC, претърпявайки поражение от Mickey Gall още в първи рунд на двубоя помежду им на UFC 203. Представянето му в Октагона видимо и доказа, че той е твърде далеч от останалите бойци в компанията.


Погледнато обаче от финансова гледна точка, присъствиетo на Punk във файт картата на UFC 203 е повече от успешно. Не само защото той самият успя да заработи половин милион долара за участието си в нея, а и защото самото му присъствие в нея е довело до двойна продажба на pay-per-view поръчките за вечерта.

Това разкри Dave Meltzer, който говори по темата в шоуто на Ariel Helwani.

“Бих казал това - ако PPV продажбите преминат границата от 270 хиляди, то това би било заслуга на Punk. Ако стигнат 400 хиляди, значи Punk е предизвиквал огромен интерес. А ако някак PPV продажбите достигнат 500 хиляди, значи и аз напълно съм подценил кеч аудиторията.”

Marc Raimondi от MMA Fighting стига дори по-далеч, заявявайки, че UFC 203 е на път да надмине PPV продажбите на UFC 183, които бяха достигнали 650 000. Главното събитие на вечерта тогава бе двубоят между Anderson Silva и Nick Diaz. Според него, възможно е UFC 203 да задмине и UFC 182 с неговите 800 000 продажби, които бяха осъществени за срещата между Jon Jones и Daniel Cormier.

Matt Connolly от Forbes посочва, че въпреки дори комичното си представяне в клетката, CM Punk бързо може да се утвърди като един от най-успешните бойци в историята на UFC, в чисто финансово отношение. Може да се каже, че пред него се намират единствено хора като Conor McGregor, Ronda Rousey и Brock Lesnar.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес