Зареждане

България вече е част от Международната федерация по ММА

България вече е част от Международната федерация по ММА
Публикувано на: Октомври 15, 2014 в 17:50 ч

С официално изявление от тази седмица "Международната федерация по ММА" (IMMAF) приключи процедурата по разглеждането на документите и обяви, че приема за свой член "Българска федерация по ММА" (БФММА) с президент Станислав Недков. Целият процес по разглеждане на молбата за членство и одобрението й отне няколко месеца, а България става 36-та държава, която е национално представена в IMAAF. IMMAF е учредена през 2012 г. в Швеция с основна цел развитие и признание на спорта ММА, както провеждане на международни съревнования чрез организацията на демократично избрани национални федерации-сдружения от нестопански тип. Всяка държава може да излъчи само една национална федерация, която да членува. През лятото на тази година IMMAF проведе първото си световно първенство в Лас Вегас (САЩ) с учатието на 22 държави. Финалните схватки се проведоха по време на "UFC International Fan Expo", a UFC като най-голяма професионална организация e официален партньор на IMMAF.

Президентът на БФММА, г-н Недков, заяви по повод членството:
 
"Изключително сме щастливи от приемането ни за член на IMMAF и сме убедени, че чрез нашите общи усилия и усилията на всички членове на федерацията, ще изведем ММА на челна позиция сред бойните спортове в България, Европа и света."

Генералният секретар на IMMAF, г-жа Ерика Матсон, сподели:
 
"Доволни сме да приветстваме България за член на IMMAF. Стремежът към доброволно регулиране предизвиква движения по целия свят, и във все повече държави виждаме изграждане на ММА-общности, които жертват време, страст и много усилия, за да направят спорта, който обичат, по-сигурен и безопасен за участниците. БФММА вече постига сериозен напредък и IMMAF ще предостави своята подкрепа и партньорство на българската федерация в стремежа й за официално национално признание на спорта ММА."

Както е известно, БФММА бе учредена в края на миналата година, включвайки в управителните си органи някои от най-изявените специалисти и радетели на спорта в България. Непосредствена цел на федерацията е кандидатстването за лиценз от Министерство на спорта, с което официално да бъде признат спортът ММА в България. Първата изява за федерацията бе международният шампионат "Golden Gate Bulgaria", който се проведе в гр. Варна през месец юни, и на който взеха участие клубове-членове на федерацията. До края на годината са планирани 3 състезания - в Горна Оряховица, Варна и Пловдив. Състезанието в Горна Оряховица ще се проведе на 25 октомври и ще бъде за възрастови групи "юноши" и "мъже". Домакин на събитието ще бъде "КБПИ Локомотив" с председател г-н Кръстю Джамбазов.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео