Зареждане

Два бронза за българското карате на Световната лига в Кипър

Два бронза за българското карате на Световната лига в Кипър
Публикувано на: Май 8, 2019 в 07:13 ч
Страхотна форма демонстрираха българските каратеки на първата за сезона Световна младежка лига. На турнира в Лимасол (Кипър) представителите на КК Цанев грабнаха две отличия и натрупаха важни точки за световната ранглиста в конкуренцията на 1600 участници от 60 държави.

Ивана Каменова завоюва бронз в категория 53кг след 6 перфектно изиграни мача. За съжаление на полуфинал българката загуби от представителката на Италия, която в последствие слечели и титлата. Това отличие издига Каменова до номер 1 в световната ранглиста и доказва нейната класа и постоянство.

През втория ден голяма радост и втори бронзов медал за България донесе Роберто Петров в тежка категория. Той стартира по перфектен начин и само лошият късмет го лиши от титлата. Роберто разби конкуренцията в 6 изиграни мача, но също като Ивана загуби на полуфинал в инфарктен двубой с боец от Египет. Срещата завърши при резултат 6:5, като до последните 9 секунди Петров водеше в резултата и “докосваше“ финала.

Останалите състезатели Теодора Цанева, Петър Керацов, Владимир Назъров, Денислав Стоянов, Иван Петков, Моника Илиева, Красимир Дешев и Никола Зафиров показаха добра игра, но отпаднаха в репешажите и в кръговете без възможност за влизане в зоната на медалите. На 8-кратните държавни шампиони от КК "Цанев" предстоят няколко подготвителни турнира, след което през юли отново участие в Световната лига. В края на година е и най-важното изпитание - Световното първенство в Чили.
sportal.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес