Зареждане

Гордън Раян е неузнаваем след тежко боледуване

Гордън Раян е неузнаваем след тежко боледуване
Публикувано на: Май 31, 2023 в 15:00 ч
Гордън Райън е изписан от болницата след тежко 40-дневно пиене на антибиотици.

Все пак лекарствата, които "The King" беше принуден да приеме, помогнаха да спаси живота си от това, което изглеждаше като нелечим щам на стрептококова инфекция на гърлото, която не само извади жиу-жицу майстора от строя за няколко месеца, но и отново влоши съществуващите проблеми със стомаха му.


Същите проблеми, които го направиха "безполезен" и почти наложиха ранното му пенсиониране.

"Всеки публикува най-доброто от себе си. Бъдете достатъчно уверени, за да публикувате най-лошото", пише Райън в Instagram. "Този пост е просто, за да информирам всички за текущото си спортно състояние. Не искам съчувствие или помощ и всъщност бих предпочел, ако загубите вяра в мен, за да мога да ви докажа, че грешите, както винаги го правя. Последният път, когато бях с този размер, бях на 21 години. Когато получих стрептокок в началото на март, ушите ми се възпалиха толкова много, че всеки път, когато повишавах сърдечната си честота, имах чувството, че главата ми ще експлодира. Вече два месеца не съм в състояние да извършвам каквато и да е интензивна дейност. Говорих с лекаря си и ми казаха, че не мога да започна да вдигам още три седмици, а да тренирам приблизително два месеца. Това ще направи три месеца без активност и пет месеца без тренировки. Това, в съчетание с факта, че над 40 дни антибиотици не се отразиха добре на стомаха ми, може да се каже, че ме очаква дълъг път обратно към състезанията."

Фенове обаче продължават да обвиняват стероидите в секцията с коментари в профила му.

"Сега като спортист се фокусирам върху това да бъда здрав и да помагам на съотборниците и учениците си да се подготвят за мачовете", продължава Райън. "Без значение колко съм бил болен, няма нищо по-лошо от това да не съм там, за да им помогна да се подготвят за предстоящите мачове. Целта ми в този спорт е проста: двойно злато в ADCC, докато не стана на 40 години и имам повече медали от ADCC, отколкото Бучеча има световни титли. При това от пет години насам тялото ми, по-конкретно имунната ми система и стомахът ми, почти не съдействат на този план. Като се има предвид времето, което пропуснах, за да се погрижа за здравето на жалкото си тяло, може да се окаже трудно в дългосрочен план да остана начело. Досега съм се справял и нямам намерение да подвеждам тези, които зависят от мен. Да побеждавам, това е, което е забавно за мен. Ще се опитам и ще успея да остана на върха, докато тялото ми не се откаже напълно от мен. Предписаните от лекаря антибиотици са колкото подарък, толкова и проклятие. Те неведнъж са спасявали живота ми, но и са го съсипвали. Антибиотиците са нанесли на тялото ми повече вреда, отколкото всичко друго в живота ми. Благодаря ви, че проявихте търпение към графика ми за състезания. Знайте само, че ще се завърна."

27-годишният Райън не се е състезавал от кратката победа над дългогодишния си съперник Ники Родригес на Fight Pass Invitational 3 през миналата година.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес