Зареждане

Болен и с температура Ивайло Иванов стана 7-ми на Европейската купа по джудо

Болен и с температура Ивайло Иванов стана 7-ми на Европейската купа по джудо
Публикувано на: Февруари 6, 2018 в 05:51 ч
Източник: Агенция Фокус
Снимка: Костадин Андонов
Противно на здравословните проблеми, които го мъчеха в последните дни Ивайло Иванов завърши на седмо място в категория до 90 килограма на Европейската отворена купа за мъже по джудо в София. Въпреки горещата подкрепа от трибуните Ивайло не успя да стигне до медалите в авторитетния турнир, съобщава Агенция Фокус.

Грипът, който върлува у нас не подмина и Иванов , но въпреки това българинът стисна зъби и изигра по най-добрия начин първите си две срещи , които спечели с ипон. Михаил Маркитян от ОАЕ и Рамунас Дибурис от Литва бяха надиграни от Ивайло, но на ¼ финал след „златна” точка нашия представител беше победен  от испанеца Адриан Насименто. В репешаж Ивайло Иванов загуби с едно вазари от Ботие Жоаким ( Белгия) и остана на 7-то място в крайното класиране при 90 килограмовите.

В този турнир Иванов игра  по – тежките ,  но още следващата седмица ще представя България на турнира Гран шлем в Париж в своята си категория до 81 кг.

Другите ни представители в днешния ден Джонатан Стоименов и Петър Кандински отпаднаха в квалификациите в кат. 81 кг.  Алекс Василев, Костадин Цветанов и Марко Новков при 90 килограмовите загубиха още в елиминациите и напуснаха турнира. Борис Георгиев надви с ипон Али Ердоган ( Турция) на 100 кг, но в следващия етап беше спрян от Александър Магомедов ( Русия) и не продължи напред. Другият ни заявен представител в тази категория Даниел Дичев не участва защото му предстои след няколко дни операция на рамото. Ивайло Димитров и Веселин Иванов също записаха поражение в първите си срещи при +100 кг. и отпаднаха.

Шампионите от днес :
  • Кат.-81 кг. Етиен Брианд ( Канада)
  • Кат. -90 кг. Пьотр Кучера ( Полша)
  • Кат. -100 Клемен Делвер ( Франция)
  • Кат. +100 Александър Михалин ( Русия)
В завършилия джудо турнир, който носи точки за Европейската и Световната ранглиста участваха 244 състезатели от 29 държави.  Българското участие беше във всички категории, като с призови места приключиха Валентин Алипиев ( 60 кг)- 5-ти  и Ивайло Иванов – 7 ми в 90 кг.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес