Зареждане

Българин завоюва титла на откритото първенство по Киокушин

Българин завоюва титла на откритото първенство по Киокушин
Публикувано на: Ноември 23, 2010 в 08:00 ч

Състезателят на Българската карате киокушин федерация  спечели титлата в категория до 80 кг на откритото първенство на Япония, което завърши снощи. Той стигна до трофея след отказване на японския му противник, съобщиха от делегацията ни в Страната на изгряващото слънце.

Шампионът е от Горна Оряховица, следва в София и тренира при сенсей Христо Христов. В турнир през месец май тази година Йоргов се пребори за сребърен медал в категорията си, в която състезатели имаха водещи сили в този спорт като Русия, Корея, Казахстан и Япония. Други титли в състезателната история на българина са трето място на Европейско първенство и второ място на отворения турнир в Полша преди две години.

Варненецът Александър Петров (70 кг) отпадна на четвъртфинал, не без дейната намеса на съдиите. Денис Кан (лека категория) и другият представител на ТИМ Варна - Йордан Янев (+90 кг) бяха сполетени от малшанс и загубиха в първите си срещи. Делегацията ни в Япония включваше 15 души, които черпиха опит в родината на киокушин. Групата пристига днес с полет от Япония през Москва. Състезателите ни веднага ще започнат и подготовка за две състезания през декември -  отвореното първенство на Москва  за юноши и девойки младша и старша възраст и Републикански турнир на България за деца, жени и мъже  който ще се проведе в  Стара Загора.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес