Зареждане

Министър Цветанов награди световните шампиони

Министър Цветанов награди световните шампиони
Публикувано на: Октомври 22, 2010 в 16:00 ч

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов награди с почетни отличия за "доблест и заслуги" световните шампиони по борба на "Левски" Станка Златева и Михаил Ганев. Награден бе и техният треньор Симеон Щерев

 

 

Припомняме, че на 10-ти септември Станка спечели за четвърти път титлата на планетата в кат. до 72 кг, като се оказа, че най-добрата ни състезателка по борба е станала №1 в света със скъсан менискус, като за капак, тогава тя имаше и друг здравословен проблем - инфекция след ухапване от насекомо. Участието й в Москва бе до последно под въпрос. Михаил Ганев пък донесе трета световна титла за България на шампионата по борба в Москва. На финала в категория до 84 кг на свободния стил националът детронира миналогодишния шампион Заурбук Сохиев (Узбекистан) с 2:1 части (1:0, 0:4, 4:2).

 

 

Министър Цветанов се ангажира в бъдеще да има повече спортисти, военизирани в МВР, които да продължат да прославят и да носят успехи за България. 

 

От 25-ти октомври селекционерът на националите събира отбора за лагер в комплекс "Диана", а от 22-ри ноември подготовката на тима ще продължи на Белмекен. 

 

До месец към отбора ще се присъедини и Станка Златева, която наскоро претърпя операция на менискуса.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес