Зареждане

WBC създават специална категория за транссексуални

WBC създават специална категория за транссексуални
Публикувано на: Май 21, 2024 в 00:00 ч
WBC създава свои собствени дивизии за транссексуални. По всичко личи, че WBC няма да бъдат единствени. WBC се счита за най-престижната от четирите големи боксови федерации. Основана е на 14 февруари 1963 г., когато представители на единадесет държави се срещат в Мексико Сити.

Силата и името на тази организация постепенно нарастват, така че днес тя се състои от 161 страни членки и огромното мнозинство от тях са приели факта, че в съвременността човечеството вече не се състои само от два пола и че хората могат да се променят, ако не се чувстват удовлетворени в биологичните си тела.

За да гарантират, че транссексуалните бойци няма да бъдат изключени от спорта и че всички хора са еднакво приети, WBC реши да предприеме революционна стъпка, която несъмнено ще промени цялата боксова игра, каквато я познаваме. Световната организация въвежда специална категория само за транссексуални, която скоро ще бъде пусната официално.

Един от потвърдените участници е Патрисио Мануел с прякор "Cacahuate", който дойде с първата вълна от транссексуални бойци. Това се случи през 2018 г., когато той направи своя дебют под банера на Golden Boy Promotions срещу Уго Агилар, когото победи по точки. Мануел е роден като жена, която се занимава с бойни спортове и става шампионка по бокс за аматьори.

WBC налага спешната промяна, вече повече или по-малко въведена от USA Boxing, организацията, отговорна за надзора на аматьорския бокс в Съединените щати. USA Boxing приеха нова политика за транссексуалните, която ще позволи на "боксьорите в преход" да се бият с жени.

Участниците в тези състезания по бокс на САЩ трябва да се идентифицират като жени и да се подложат на операция за смяна на пола. И най-малко четири години след операцията те ще трябва да се подлагат на тримесечни изследвания на хормоните, които след това ще представят на организацията.

В известен смисъл това е златна среда, която не радва, но и не дразни. Хората след смяна на пола се увеличават и така поне ще имат своя категория, за да не се случва мъж да се бие с жена. 
Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес