Зареждане

Робърт Хелениус отнесе 2 години наказание заради допинг

Робърт Хелениус отнесе 2 години наказание заради допинг
Публикувано на: Юли 21, 2024 в 02:00 ч
Финландският боксьор в тежка категория Робърт Хелениус беше наказан за две години след положителна допинг проба. 40-годишният боец използва забранено вещество по време на битката си срещу Антъни Джошуа през август 2023 година. Хелениус, който излезе на ринга като заместник срещу Джошуа, даде положителна проба за забраненото вещество кломифен.

Финландският боксьор не можа да обясни употребата на забраненото вещество. Според британската антидопингова организация UKAD Хелениус не може да докаже, че яйцата и пилешкото месо, които е консумирал преди двубоя, са от пилета, на които е прилаган кломифен.

Двегодишното отстраняване е тежък удар за Хелениус, който вече е на доста години, за да бъде бездействащ толкова дълго. Финландският боксьор беше тежко нокаутиран два пъти през 2022 г., първо от Дионтей Уайлдър, а по-късно и от Антъни Джошуа. Спирането е до септември 2024 година.

Въпросът е дали Хелениус може да се завърне след отстраняването си. На 41 години трудно ще се върнеш на старото ниво. Финландският боксьор имаше най-добрия си период през 2021 г., когато нокаутира два пъти Адам Ковнацки. Тези победи го поставиха в светлината на прожекторите като потенциален противник за върха в тежка категория.

Положителната допинг проба обаче слага категоричен край на тези амбиции.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес