Зареждане

Робърт Хелениус дал положителна проба за допинг

Робърт Хелениус дал положителна проба за допинг
Публикувано на: Август 26, 2023 в 16:00 ч
Робърт Хелениус е дал положителна проба за допинг преди двубоя с британеца Антъни Джошуа. 

Новината съобщават от Allboxing с позоваване на Matchroom. Припомняме, че битката се проведе по-рано този месец и завърши с победа на Джошуа с нокаут в седмия рунд.

Според източника 39-годишният Хелениус се е провалил на допинг тест, който се е състоял ден преди битката. Резултатите от теста станаха известни само преди ден. В същото време не се съобщава кое забранено вещество е открито в пробата на боксьора.

Трябва да се отбележи, че Робърт участва в битката с Джошуа, само защото първоначално планираният противник на двукратния световен шампион в тежка категория Дилиън Уайт също беше с положителна проба за допинг.

Преди двубоя Хелениус отбеляза, че за разлика от Уайт, чийто допинг тест беше бързо забравен, във Финландия допингът щеше да го извади от спорта до края на живота му.


Според BBC Sport въпросният тест е бил направен един ден преди двубоя.

Хърн е бил информиран за положителния тест в петък .

"Днес VADA информира Matchroom и Британския боксов контролен съвет, че Робърт Хелениус е дал неблагоприятна аналитична находка като част от случаен антидопингов протокол", се казва в изявление на Matchroom в социалните медии.

"Matchroom се отзовава на съответните регулаторни органи относно следващите стъпки. Ние категорично продължаваме да подкрепяме доброволното антидопингово тестване. Ангажирани сме да насърчаваме чист и справедлив спорт за всички спортисти."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес