Зареждане

Кубрат Пулев бил болен и контузен преди мача с Фюри

Кубрат Пулев бил болен и контузен преди мача с Фюри
Публикувано на: Ноември 7, 2018 в 09:19 ч
Източник: novsport.com
|Адреналин вече няма, имаше в "Арена Армеец" както за мен, така и за хората, които бяха в залата. Този мач ми отваря много врати. Бях малко гипсиран, защото не бях играл повече от година. Това заяви пред Би Ти Ви най-добрият български боксьор Кубрат Пулев след победата срещу Хюи Фюри, съобщава novsport.com.

"Тази гала се видя в много държави - Франция, Англия, Америка. Този мач можеше да е във Великобритания. Можеше да спечелят много повече пари. Не съм прибрал милиони, както писаха някои вестници. Навсякъде другаде можеше и да прибера, но не и в България", разкри той.

"Всяка моя победа и всеки един мой мач се приема като лична кауза и лична победа от хората. Идва хора, които никога не съм виждал, носят ми светена вода от манастири и молят охраната да поръсят моя ъгъл. Цялата тази енергия ме зарежда", коментира Кобрата.

"Имаше англичани в залата, на които не им се чу думата. А преди мача имаше заплахи, че ще има бой в залата, че ще правят зупуми. Затова и имаше толкова много жандармерия", призна най-добрият ни боксьор.

"Три дни преди мача бях с 39 градуса температура. Отмина за 1 ден. Няколко дни преди мача получих и една контузия. Никъде не сме го казвали това. Слава Богу, оправихме я бързо и вече имаме опит с подобни контузии", каза още Пулев.

"Аркадата на Фюри беше толкова дълбока, че когато играхме, му виждах черепа", уточни той и добави: "Опита се да направи нещо, но видя, че няма шанс."

"Хората от екипа на Фюри правиха скандали преди мача. Бяха евтини и елементарни номера. Заплашваха, че ще ни съдят само и само да разконцентрират екипа ми. След мача снимаха с видео и взимането на допинг проби. Коментираха, че екипът, който взима пробата, бил само от българи, които ми били фенове", разкри Кобрата.

С Кличко направих основни грешки, които се учат през първите няколко месеца в залата. Загубата ми от Кличко не беше за мен никакъв край, за други може и да е. Не ме е яд, че съм загубил, че ми е първият нокаут в кариерата. Яд ме беше за хората, които ме подкрепяха. Имам 300 аматьорски мачове в кариерата, никога не са ме сваляли на земята. Ставам лесно, след като падна", увери най-добрият ни боксьор.

"Аз съм официален претендент за Световната титла за трети път. Няма как да няма мач с Антъни Джошуа. Този мач евентуално ще се осъществи догодина в края. Преди това трябва да направя и аз 1-2 мача, в които да победя, иначе ще загубя мястото си на претендент. Най-вероятно мачовете ще са през океана, може би в Лае Вегас", уточни Пулев.

"Искам да имам поне 5 или 7 деца. Започвам, предстои усилен труд. Имената още не съм измислил, той брат ми ги взема почти всичките", завърши с усмивка Кобрата.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес