Зареждане

Александър Усик отива на Олимпийските игри в Париж

Александър Усик отива на Олимпийските игри в Париж
Публикувано на: Юли 25, 2024 в 14:00 ч
Украинската боксова легенда Александър Усик обяви в социалните мрежи, че заминава за Олимпийските игри в Париж. Тази новина предизвика объркване сред феновете.

Мнозина от тях мислеха, че самият Усик ще отиде да се боксира в Париж. В действителност Усик отива на Игрите, за да подкрепи украинския национален отбор и да спаси спорта от унищожение.
Усик, който спечели олимпийското злато през 2012 г., подчерта, че не планира да се боксира в Париж. Той иска да използва опита си, за да мотивира и вдъхнови украинските спортисти.

"Спомням си собственото си пътуване дотам преди 12 години. Тогава, когато се стремях към златото. Все още помня емоциите, които бяха смесица от страх, решителност и желание за победа. Сега искам да подкрепя членовете на украинския национален отбор, които изпитват тези чувства.“, написа Усик.

Усик също така изрази загриженост за бъдещето на бокса на Олимпиадата. Международният олимпийски комитет обмисля премахването на бокса от игрите през 2028 г. поради проблеми с управлението на Международната боксова федерация.

„Трудно е да се приеме, че тези игри могат да бъдат последните с боксови мачове. Премахването му би било катастрофа за нашия спорт, тъй като аматьорският бокс е родното място на нови таланти. Твърдо вярвам, че олимпийското злато е върхът на постижението за всеки спортист.“, каза Усик.

По време на престоя си в Париж, Усик и неговият екип ще работят за намиране на начини за насърчаване и запазване на олимпийския бокс. По-специално, те искат да гарантират, че спортът остава справедлив, прозрачен и в съответствие с олимпийските ценности.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес