Зареждане

Мотивационен семинар с Панайот Чанков по време на летен лагер

Мотивационен семинар с Панайот Чанков по време на летен лагер
Публикувано на: Септември 6, 2021 в 20:19 ч
По време на ежегодишния лагер по БЖЖ и Граплинг на Bulgarian Grappling Association се проведе мотивационен и практичен семинар с Панайот Чанков.

По покана на организаторите Ангел Караиванов, Тодор Абрашев и Кристиян Попов той говори над час пред голяма група от участниците.

Вижте също: Завърши шестия лагер на Българската граплинг асоциация

Той е роден с детска церебрална парализа 1-ва степен, което не му е позволявало да се справя с основни двигателни движения. Да ходи, да се справя с ежедневните си нужди, дори да пие вода и да се храни е било почти невъзможно за него.

Днес Панайот е , трикратен участник на световно първенство по канадска борба, носител на втори дан по карате киокушинкай и е един от най-добрите атлети в областта на набирането и уличения фитнес.


На 17 годишна възраст се осмелява да стартира с тренировки на лостове и успоредки, впоследтвие се записва на карате, бразилско жио жицу и канадска борба.

Започнал е със спорта за да подобри физическото си състояние, но след като вижда че с много желание и усилия нещата се получават решава да иска повече и повече от себе си.

„Благодарение на спорта промених начина си на мислене и тренировките ме изградиха не само физически, но и психически. Общо взето психиката е основата на всичко, а тя се гради за жалост с преминаване на трудности.

Всеки човек има сложни моменти, които могат дори да го откажат от нещо важно за него, не оставяйте малките трудности да ви победят.

Лично аз не се отказвам от нещата които обичам да правя и се боря до край.”


Той разказа как се е впускал в различните спортове, как много хора не са вярвали в него но е имало и такива, които застават зад него и до ден днешен вървят с него.

По време на семинара направи състезание по нестандартни лицеви опори. Бори се с един от треньорите, игра канадска борба с няколко от участниците и демонстрира силата си с бяколко демонстрации.

Всички останаха силно впечатлени и мотивирани да вярват повече в себе си.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес