Зареждане

Литературно четене на биографията на Майк Тайсън - на живо в MMA.BG

Литературно четене на биографията на Майк Тайсън - на живо в MMA.BG
Публикувано на: Април 8, 2020 в 14:10 ч
Нашият приятел Михаил Кунчев стартира нова инициатива, която да ни помогне да направим престоя си у дома по време на карантината по приятен и по-стойностен - с „Библиотека на грубия джентълмен“.

Следващият понеделник на живо в MMA.BG, Михаил ще направи литературно четене на втората биографична книга на Майк Тайсън - тази за изграждането му като легенда от треньора Къс Д'Амато.
 

Литературното четене може да гледате тук в тази страница или на живо в Facebook на 13-ти април (понеделник) от 15:00 часа.


 
Всяка седмица Михаил чете по една глава от избрана от него книга и разказва детайли около живота на автора ѝ. Целта му е повече хора да научат за интересните книги и да надзърнат в тях преди да си ги поръчат, като в полезрението му са книги на интересни личности от спорта, военното дело и не само, както и книги, които отдавна нямат тиражи, но заслужават да бъдат запомнени и четени.
 

Михаил е известен в средите на бойните спортове като NO-MAD, трениращ жиу-житцу и автор на сериите BJJ No-Mad и сериите за военни документални филми.

Ето какво казва самият той за инициативата "Библиотека на грубия джентълмен":

Преди година се появи първата ми книга «Пиратите умират млади», която проследи пътешествията ми от Балканите до Близкия изток и обратно. Първият и тираж се продаде добре. «Пиратите» влезе в няколко класации и дори вървеше наравно с някои от любимите ми западни автори. За жалост, се оказа, че в България за добри продажби на «мъжка книга» се смятат такива, на които са нужни години, за да достигнат месечните тиражи на някои от най-блудкавите булевардни заглавия за бърза употреба.

Убеден съм, че зад това не се крие някакъв нисък интелект на българския мъж, а фактът, че отдавна няма нормални медии, които да му представят новите заглавия на пазара, защото им е по-удобно да го замерят с футболни съпруги и шарлатански книжлета за правене на милиони от леглото или плочки с две минути тренировки на ден.

Затова реших да дам старт на „Библиотека на грубия джентълмен“. Място, на което да представям книгите, които силно са ми повлияли и вярвам, че биха били полезни на всеки български мъж. Нищо претенциозно и високопарно. Просто един мъж, който говори за книги, написани от и за джентълмени със сърца, умове, но и юмруци на място.
 

Предходните епизоди на "Библиотека на грубия джентълмен" може да видите в страницата на "Пиратите умират млади".

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес