Зареждане

Сводници нападнаха национал по джудо и самбо заради забележка

Сводници нападнаха национал по джудо и самбо заради забележка
Публикувано на: Юли 5, 2022 в 09:32 ч
Националният състезател по джудо и самбо, Диян Дянков е бил нападнат от двама въоръжени мъже, които са стреляли по него и са нанесли множество телесни повреди, включително и по главата.

До злополучната случка се стига след като Дянков прави забележка на две жени, които пушат на детска площадка, за които се смята, че са проститутки. Минути по-късно след забележката го настигат двама души - сводници на жените, стрелят по него и го удрят с оръжието в главата.

Ето и детайлите от нашия приятел Михали Кунчев "BJJ No Mad":

Това е моят приятел Дидо.

Преди четири години той бе единственият човек, който спази думата си и дойде с мен до централни софийски гробища, за да почистим изгубения в храсти и къпини гроб на генерал Стефан Тошев. Поне още двайсет души се клеха в идването си, но когато нещата опряха до труд, всички се оказаха неразположени, в отпуска или просто решиха да се откажат, без да ми пишат. Въпреки че беше много зает с работа по заведението си, Дидо отдели цялата си сутрин за това, което щеше да се превърне в начало на кампанията ми "Осинови герой", в рамките на която днес се грижим за над сто изоставени гроба на български герои, творци и общественици.

Това вдясно е отново Дидо, след като прави забележка на две жени, които пушат цигари, настанили се удобно на обособената детска площадка до дома му. След секунди е настигнат от няколко мъже, за които вече излизат данни, че са сводници на дамите, заплашван е с пистолет, стреляно е по него, а главата му е ударена няколко пъти с дръжката на оръжието. Всичко това се случва посред бял ден, в шест и половина следобяд, до детска площадка, на която по това време иначе играят деца, някои от които дори самият аз познавам.

Мисля си какво щеше да се случи, ако аз бях направил тази забележка? Защото щях, ако бях на негово място. Дидо е национален състезател по джудо и самбо, а аз просто средностатистически мъж на средна възраст, който също щеше да се ядоса на разголени проститутки, окупирали малката детска площадка, за да пушат на нея и да чакат клиенти. Вероятно щях да приключа там, където е направена първата снимка по-горе.  

Питам се също и от кого зависи на детските площадки на децата ни да няма сводници, които да пребиват българите, искащи децата им да играят на места, където не се продават наркотици и леки жени? Чудя се и защо двама престъпници се чувстват толкова безнаказано спокойни да опират пистолет в челото на случаен минувач на открито и посред бял ден? В държавата в Европа, в която вероятно има най-много полицаи на човек от населението. Това ли е България, в която ще расне детето ми? Страна, в която някой е готов да убие човек, който му е направил забележка, че пуши на детска площадка. Някой казват, че сме продали идеалите на дядовците си, но си мисля, че дори не сме ги продали, а просто сме ги предали доброволно на онези с мръсни ръце. А малцината, които се изправят, за да не се съгласят с това, ги стрелят и ги удрят в главата с дръжката на пистолета, за да не я надигат, когато питат: "Това ли е България, която ще оставя на децата си?"

Имам правило никога да не призовавам хората, които следват страницата ми, да споделят нещо, но тази история просто трябва да достигне до възможно най-много майки и бащи, така че ако и вие се чувствате толкова угнетени от нея, колкото и аз, моля, споделете я. Нека знаят, че не могат да разбият всички български глави - нямат толкова дръжки на пистолети. А и да имат, нашите дядовци са доказали, че българинът е корав, когато се бори за справедлива кауза. Дидо също.
0 споделяния
  Сподели

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес