Зареждане

Литературно четене: Беър Грилс и ветерана Йегер на MMA.BG

Литературно четене: Беър Грилс и ветерана Йегер на MMA.BG
Публикувано на: Май 30, 2020 в 08:06 ч
Този понеделник (1-ви юни) продължава инициативата на нашия приятел Михахил Кунчев за популяризирането на стойностните книги.

Девет книги и 105 000 гледания е равносметката от първите девет епизода на Библиотека на грубия джентълмен. В десетото юбилейно издание на подкаста за първи път ще четем художествена литература, която не е базирана на действителни събития. Или поне не напълно, защото в поредицата си за ветерана Йегер телевизионният водещ Беър Грилс е въплътил много от спомените си за годините, които е прекарал във второто най-елитно подразделение специални сили в света – британските SAS.

В понеделник на живо от 19:00 часа тук и във фейсбук страницата ни, ще може да чуете откъс от нея.

 
 
Историята разказва за живота на бивш командос по следите на колония от потомци на офицери от SS и политически съратници на Хитлер, които успяват да избегнат военния съд в края на Втората световна война и с годините овладяват някои от най-важните служби в Щатите. Книгите са написани изключително увлекателно и ако не прочетете името на корицата, без съмнение ще се усъмните, че са дело на Джон Гришам или някой от другите крале на трилъра. Всъщност, умението на Беър да пише и разказва по нищо не отстъпва на познанията му за оцеляване в дивото. Двете дори се надграждат взаимно, защото действието в първата книга от поредицата се развива именно в джунглата.

Какво друго ще научите от трилогията за Йегер и ще ви допадат ли историята и стилът на разказване, ще разберете в понеделник 1-ви юни от 19:00ч. на живо във фейсбук.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес