Зареждане

Дъщерята на Брок Леснар ще участва в Олимпийските игри

Дъщерята на Брок Леснар ще участва в Олимпийските игри
Публикувано на: Юни 30, 2024 в 12:00 ч
Дъщерята на бившия шампион на UFC в тежка категория (до 120 кг), американеца Брок Леснар, Мия, ще участва в Олимпийските игри през 2024 г., които ще се проведат в Париж. Тя ще участва в дисциплината тласкане на гюле.

„Бях в сянката на баща си толкова дълго. Но сега фокусът се измести към мен. И той ще ме гледа от сенките. Това е много готино.“, каза Миа, цитирана от Yahoo Sports.

Мия Леснар е шампион на NCAA (National Collegiate Athletic Association) в дисциплината тласкане на гюле. Баща й, Брок Леснар, също имаше възможността да отиде на Олимпийските игри през 2000 г. и да се състезава в гръко-римската борба. В този момент обаче той решава да подпише договор с популярната кеч промоция WWE.

След това Леснар премина към MMA през 2007 година. През декември 2023 г. Мия постави нов рекорд в тласкането на гюле за жени на Щатския университет в Колорадо с хвърляне от 18,50 метра на Mines Alumni Classic. Предишният училищен рекорд беше 17,55 метра.

През февруари 2024 г. тя записа лично най-добро разстояние от 22,06 м в хвърлянето на гюле в Албакърки, Ню Мексико на Mountain West Championship. На същото събитие тя увеличи личния си рекорд до 19,10 метра.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес