Зареждане

Българските бойци извоюваха 4 златни 3 сребърни медала в Белград

Българските бойци извоюваха 4 златни 3 сребърни медала в Белград
Публикувано на: Март 8, 2016 в 13:30 ч
 
На проведеното в неделя 6 март, Балканско първенство в Белград , българският отбор участва в двете дисциплини: Комбат Рестлинг и лайт ММА.
 
В Комбат Рестлинг доминацията на България беше изразителна, общо три титли и едно четвърто място.
 
Златни медалисти са Борис Величков, Виктор Павлов и Ангел Караиванов, а Слав Николаев е четвърти. В допълнение на титлите си, Борис Величков и Виктор Павлов играха супер-файтове в различни категории, които също спечелиха и донесоха още признание за България. Нашите национали са световни, вице световни и републикански шампиони в различни захватни (граплинг) стилове и сега затвърдиха позициите са на водещи състезатели в международен план.
 
След срещите по  Комбат Рестлинг се проведе състезание по ММА за аматьори (лайт ММА) . Турнира беше под егидата на международната федерация WMMAF и сръбския ММА Съюз.  Българският отбор беше представен от млади надежди подготвяни от Тони Маркулев.
 
В жестока конкуренция със състезатели от Сърбия и Македония, завоювахме един златен медал на Ричард Нинов и три сребърни на Слав Славов, Георги Петров и Мариян Младенов. 
Всички състезатели усетиха какво е напрежението и натоварването в международен форум. В крайна сметка, след тежки битки българските момчета спечелиха и уважението на съперниците си.
Международното признание дойде и от избирането на Камен Георгиев за главен съдия на първенството и в двата стила. Нашите участници, бяха от два столични отбора: „Маршъл Анималс” и „Боен клуб България”.
 
Домакините демонстрираха гостоприемство и уважение, публиката подкрепяше всички състезатели . Гости на състезанията бяха генерали от белградската полиция и заместник министъра на спорта в Сърбия.
 
И двете федерации, които проведоха първенството са лицензирани от сръбското спортно министерство и пожелаха техни състезатели да участват на съвместни лагери в България за предстоящото световно първенство.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес