Зареждане

Камен Георгиев преди RPC 5: Нищо не може да се сравни с тръпката от влизането в клетката

Камен Георгиев преди RPC 5: Нищо не може да се сравни с тръпката от влизането в клетката
Публикувано на: Май 31, 2023 в 08:37 ч
Един от най-опитните бойни атлети на България, Камен Георгиев, ще запише поредния си двубой по правилата на ММА тази събота (3-ти юни) в бойната галавечер RPC 5: Unstoppable в гр. Пловдив.

Георгиев, който има успехи в редица бойни спортове като самбо, санда, граплинг и др. се готви да направи 42-рия си професионален ММА двубой.

"Тръпката от очакването на предстоящ мач е нещо, което трудно може да се опише! Сега нервното напрежение е по-голямо, но когато гонга удари - всичко си идва на мястото," сподели Камен за MMA.BG.
 
"Винаги се готвя със съотборниците си от "Боен клуб България" на базата на "Славия Спортес", имам най-добрите хора около мен и не ми трябват спаринг партньори. Дори отказвам на хора, които искат да дойдат да направят "някой друг спаринг". При нас еднодневки и фейсбук герои не са желани! Физическата подготовка в "The Red Gym" се наложи да я прекратя, заради малкото време до мача и нуждата от адаптация на мускулите към скоростни натоварвания."


Срещу Георгиев ще се изправи младият боец Павел Милев, който влезе с гръм и трясък в професионалния ММА, записвайки два поредни нокаута за около минута.

Организаторите твърдят, че никой не желае да се изправи срещу Милев, но опитът на Камен срещу разнообразни опоненти е толкова голям, че той приема битката дори и с малък срок за подготовка.

"Подписването на този договор стана случайно. Имах други планове - подготвях млади бойци от клуба за серия от състезания, когато ми се обади президентът на БФ по Самбо - Росен Димитров и ме попита дали имам интерес към мач в България. Първоначалният контакт стана чрез него.

В последствие, по време на телевизионно интервю, разбрах че RPC не са могли да намерят противник на Павел Милев, всички се страхували от него.  Организаторите са преценили, че конкретно аз ще съм подходящ противник и човек, който ще приеме такъв мач.

В интерес на истината, попадах на публикации, че RPC предизвиква всички бойци от тежка и полу-тежка категория за мач с Павел Милев, но го считах за рекламен шум и не обръщах внимание.  Особено след като имаше подобно предизвикателство за боец от леките категории и Денис Данаилов от Перник прие, но се уплашиха от него и отхвърлиха приетото предизвикателство.  А Денис по рождение е с ръка и половина, което на теория дава предимство на противниците му. Респективно, няма как да обърна внимание на подобни рекламни изявления."

След като двубоят е вече факт и остават броени дни до него, Георгиев е категоричен, че влиза в клетката, за да провери възможностите си и да направи това, което е в кръвта на всеки един истински боец.

"Оставям прогнозите за тази битка на зрителите. Аз излизам в клетката за да проверя възможностите си. Това, което се изпитва там, не може да се сравни с нищо друго. Истинските бойци са особен вид хора, които живеят за този момент. Всичко друго е без значение!
 
Радвам се, че съм от малцината останали бойци , които имат истински мачове."


Камен Георгиев се състезава професионално в ММА от зората на този спорт в България и е истински феномен, продължавайки да се бие и жъне успехи в различни бойни дисциплини на високо ниво.

За разкриването на тайната на спортното дълголетие, бойният атлет се шегува, че е готов да направи предаване, но разкри основният стълб за дълга и успешна спортна кариера - това е постоянството.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес