Зареждане

Живко Стоименов с битка за титлата на GMC

Живко Стоименов с битка за титлата на GMC
Публикувано на: Август 28, 2020 в 16:15 ч
След изключително силните си и атрактивни представяния в клетката, българският ММА боец Живко Стоименов получи двубой за временната титла на германската организация German MMA Championship (GMC).

Живко ще атакува временната титла до 77 килограма на 26-ти септември с двубой срещу Мохамед Грабински.

Двамата ще се изправят в събитие, което ще се проведе на открито в Samote Beach Club в Дусборг, Германия.
 

Грабински е изключително силен противник и е втори в немската класация в категориите 77 и 70 кг. Статистиката му е 19-6 и в момента е в поредна серия от 5 победи, като последната си битка загуби заради дисквалификация, нанaсяйки непозволен удар на опонента си.

Вижте също: Подкаст за бойни изкуства MMA.BG Live #1 - Живко Стоименов

Живко e със статистика 12-3 и в серия от две поредни победи - и двете приключили в първия рунд с нокаут и е устремен да се докаже като най-добрият боец в полусредната категория в GMC.

Той тренира и се готви за предстоящата си битка в столичната зала FAST - Fighting Academy Sofia Teams, като е напълно наясно, че го чака тежък двубой.

"Много съм благодарен на мениджъра ми, Брако Ташич за този силен ход и договарянето на директен двубой за временната титла на 77 кг," сподели Живко за MMA.BG.

"Опонентът ми тренира в Pride Gym в Дюселдорф - много силен клуб, известен с бойци с комплексна игра навсякъде. Освен това е и бил участник в елиминациите на риалити шоуто на UFC - The Ultimate Fighter през 2015-та."

GMC е най-голямата ММА верига в Германия с най-високо ниво на бойци и привлича голям интерес към събитията си.

Победа на Живко Стоименов там ще затвърди още повече изграждащия се имидж на българските бойни атлети из Европа, след като Владислав Кънчев вече е шампион на най-голямата сръбска ММА верига, а Никола Дипчиков продължава да трупа атрактивни победи в ACA.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес