Зареждане

Живко Стоименов не се спира! Чака нова ММА битка в Германия

Живко Стоименов не се спира! Чака нова ММА битка в Германия
Публикувано на: Април 17, 2019 в 10:03 ч
ММА боецът Живко Стоименов наскоро сподели, че иска да се бие всеки месец и застава зад думите си с действие.

Столичният боен атлет започна ударно 2019-та, записвайки две победи на професионалния ММА ринг, а в допълнение взе и сребро на престижния турнир по събмишън граплинг ADCC Bulgarian Open, който се проведе в гр. Стара Загора. На 3-ти май му предстои ММА битка в MAX FIGHT 42, но вече има договор и за още един двубой - през юни в Германия.
 

 
Живко сподели, че на 29-ти юни в Карлсруе ще участва в галавечерта Karlsruhe Fight Night IV, където ще се изправи срещу опасния сърбин Александър Стойчич, който е със статистика 9-1 и е шампион на редица граплинг и жиу-житцу турнири, а в допълнение има и силен и агресивен страйкинг.

"Стигнахме до този мач след много дълги преговори с мениджъра на сърбина," сподели Живко за MMA.BG. "Бяха ме забелязали след мачовете ми в Сръбия и ми предложиха този мач с идеята, че ще стане много силен и хубав сблъсък на два сходни стила."

Според Живко основното предизвикателство тук е кой от двамата ще излезе с по-добра стратегия и ще съумее да спазва тактитката на водене на двубоя, както и кой от тях ще се окаже с по-корава психика - кой ще бъде по-спокоен и стабилен, за да успее да наложи своята игра.

"Излизаме за победа на 100%, защото ао спечелим тази битка, предстоят още по-големи предизвикателства."

Несъмнено победата над толкова опасен противник ще насочи вниманието към Живко на промоутъри от Европа. Битката се очертава да бъде и изключително атрактивна за феновете, тъй като Стойчич е известен с добрите си контра-атаки. Това обаче не смущава Стоименов, които е набрал скорост с успехите си тази година и не смята да спира.

"Ще си дам душата, за да изляза от там като победител," категоричен е той.

Преди това обаче ще го видим на ринга в хотел "Маринела" на 3-ти май в бойната галавечер MAX FIGHT 42, която ще включва срещи по правилника на ММА, бокс и К1. Билетите вече са в продажба и са налични в мрежата на Eventim.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес