Зареждане

Zabit Magomedsharipov все още иска да се бие с Chad Mendes

Zabit Magomedsharipov все още иска да се бие с Chad Mendes
Публикувано на: Септември 17, 2018 в 10:11 ч
Zabit Magomedsharipov се счита за бъдещия шампион на категория перо, но за момента руснакът все още работи върху позиционирането си в класацията, като в момента е на 15-то място.

След победата му над Brandon Davis на UFC 228, 27-годишният боец предизвика Chad Mendes и Jose ALdo на двубой. Aldo обаче предпочете да се качи в лека категория, оставяйки Mendes като най-логичния вариант.

Преди дебютното събитие на UFC в Москва Magomedsharipov сподели как е насочил цялото си внимание върху срещата с 33-годишния Mendes.

А защо толкова иска да се изправи срещу него? Отговорът е простичък.

"Той не е лесен противник, но за да станеш най-добрият, трябва да се изправяш срещу най-добрите. По-висок съм. Той е много силен и има добра техника, като може би му е по-добра и от моята. Но искам да дам всичко от себе си в този двубой."



Ако Magomedsharipov и Mendes все пак се бият, ще бъде наистина вълнуващо, тъй като до момента от Magomedsharipov виждаме главно как се бие в стойка.

Ако се изправи срещу Mendes, битката безспорно ще бъде по някое време и на земята - Mendes все пак е считан от мнозина за най-добрия борец в категория перо.

С борческите му умения и опита в Октагона, няма спор, че това ще е една от най-трудните битки на Magomedsharipov в UFC до момента. Както самият той обаче каза, трябва да се биеш с най-добрите, за да станеш най-добрия. Ако Magomedsharipov отбележи победа, ще се издигне сериозно в класациите.

Колкото и логична да е битката обаче, Mendes не е давал коментар за нея. Мнение по въпроса няма дори и от UFC, затова тепърва предстои да разберем дали от организацията имат въобще някакъв интерес да организират битката. Magomedsharipov разбира ситуацията и за момента единствено чака развитие.

"Нямам официален отговор до момента. Единствено планирам да си почина малко. С мениджърите ми скоро ще уредим нещата."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес