Зареждане

Влади Кънчев: Няма лесна шампионска битка, но така се изгражда характер

Влади Кънчев: Няма лесна шампионска битка, но така се изгражда характер
Публикувано на: Октомври 28, 2020 в 09:09 ч
Българският ММА състезател Владислав Кънчев се впуска в една от най-големите си битки на 7-ми ноември в Сърбия.

Главната битка на галавечерта SBC 29: Revenge ще бъде между Кънчев и ветерана от UFC Боян Величкович.

Влади тренира усилено, като дори наскоро имаше видео на No Escape от брутален спаринг между него и Деян Топалски.

Вижте също: Влади Кънчев и Деян Топалски в брутален спаринг

Подготовката не спира, тъй като залогът в тази среща е голям, но промяна в стратегията явно няма да има, тъй като до момента Кънчев побеждава убедително противниците си - с нокаут.

"Подготовката ми върви отлично. Мисля че навлизам в добра форма. Тренирам с треньора Борислав Божков в Национална Спортна Академия. През останалото време тренирам в залата на Тайгър Спорт ММА с момчетата от клуба ми," сподели Кънчев за MMA.BG

Не правя особени промени в подготовката по скоро се настройвам психически."

Влади от 2019 г. е шампион на престижната организация Serbian Battle Championship, след като взе шампионската титла с брутален нокаут през октомври миналата година срещу иранеца Насер Калантари.
 
 
След това той трябваше да защитава титлата си през декември, но противникът му се отказа и следващата му среща бе през март тази година в разгара на пандемията от коронавирус. Тогава Влади защити титлата си с победа с технически нокаут в третия рунд срещу коравия бразилец Линкълн Енрике.

Сега му предстои трети шампионски двубой срещу много опитен противник - ветеранът от UFC Боян Величкович. Сърбинът не само се бие на своя територия, но и има общо 27 професионални битки, последната от които, също като при Влади, бе през месец март и приключи с победа.

Дали това не е най-трудната битка, в кариерата на българския боец?

"Противникът ми е комплексен състезател и е голямо име в Сърбия. Очаквам тежка среща и сериозен отпор. Не знам дали ще е най трудния ми двубой, но определено при победа ще измъкна много дивиденти."

Serbian Battle Championship е един от най-престижните турнир в региона, като в организацията участват доста световно известни имена, както и бивши и бъдещи UFC бойци. Да бъде шампион в полусредната категория и да защитава тази титла е голяма постигната цел за Влади.

"Да съм шампион на SBC за мен е една сбъдната мечта. Когато си шампион на такава организация трябва да си готов да защитаваш титлата си срещу изключително класни противници и трябва да си наясно, че лесен двубой няма да имаш. Но така се изгражда характер на боец."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес