Зареждане

Веселин Пейчев преди TWINS MMA 16: Битката ще приключи много преди края на рундовете

Веселин Пейчев преди TWINS MMA 16: Битката ще приключи много преди края на рундовете
Публикувано на: Май 25, 2022 в 20:40 ч
Тази събота, 28-ми май, в гр. Перник ще се проведе бойната галавечер TWINS MMA 16. Събитието ще събере феновете на спорта от града и региона в зала "Борис Дюлгеров" от 19:00 часа.

Несъмнено една от очакваните с интерес битки е тази на местния ММА боец, Веселин Пейчев, който ще има огромната подкрепа на своите съграждани.

Вижте също: Веселин Пейчев посреща варненеца Никола Златев в Перник в TWINS MMA 16

Веселин е не само ММА състезател с няколко професионални двубоя, но и републикански медалист по джудо и самбо, а също така национален състезател по ръгби. Колоритна визитка от спортове, която явно се оказва ползотворна комбинация.

"Като малък тренирах джудо и самбо. Когато бях на 19 години разбрах, че в Перник ще правят галавечер и тогава моя приятел, Венелин Анков си правеше бенефиса и ми даде идеята да участвам и аз. Той ме свърза с организаторите, започнах да тренирам ММА за тази галавечер и от там тръгнаха нещата," спомня си Пейчев.

Дебютът му завършва с победа и от там той се запалва по ММА, за чиято подготовка и бързо изграждане в спорта разчита на близнаците Росен и Румен Димитрови.

Ръгбито е доста тежък и пълен с травми спорт. Атлетите са изключително добре подготвени атлети, което е само в плюс за представянето на перничанина в ММА.

"Ръгбито ме научи да не бягам от контакта," сподели Пейчев пред MMA.BG. "И двата спорта са мъжки."

За предстоящото събитие Веселин се е фокусирал изцяло върху ММА подготовката си. За доброто си представяне той отново разчита на многократните шампиони по бойно самбо и ММА - братята Димитрови. А в лагера се включват и други спаринг партньори, доказали се в своите спортове.

Опонентът на Пейчев е доста по-опитен от него. Варненецът Никола Златев има не само много аматьорски ММА двубои в Англия, но и се е състезавал професионално изцяло в чужди организации като има битки по правилниците на ММА и кикбокса.


Богатата статистика на противника му обаче не респектира Пейчев.

"Мъжко момче е, не връща мачове. Ще видим в събота - тогава ще се покаже кой е по-добрия.

При всички положения двубоят ще приключи с победа за мен. Готов съм за всичко."

Заради опита си в многото спортове, Веселин е придобил много умения, но едно от тях, в което той се чувства най-сигурен е неговата кондиционна подготовка и издръжливостта.

"Нямам проблеми да се бия до съдийско решение, но мисля, че мача ще приключи много преди това."

Перничани със сигурност ще подкрепят своя боен атлет, а той от своя страна гарантира, че зрителите в залата ще останат доволни.

"Битките не са чужди на нашия град. Такава е културата тук. Мисля, че ще има много хора. Не е имало такова събитие откакто беше пандемията. Ще покажа най-доброто от себе си в събота. Малко остава."

Галавечерта TWINS MMA 16 ще се проведе тази събота, 28-ми май, в зала "Борис Гюдеров" в Перник от 19:00 часа.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес