Зареждане

VADA откри стероиди в пробите на Jon Jones от UFC 232

VADA откри стероиди в пробите на Jon Jones от UFC 232
Публикувано на: Януари 24, 2019 в 08:12 ч
Днес стана ясно, че за пореден път са открити стероиди в организма на Jon Jones. Той беше принуден от Атлетическата комисия на Калифорния да бъде тестван от VADA. И докато според USADA всички проби на Jon Jones от UFC 232 бяха чисти, тo от VADA са на друго мнение.


Резултатите от тестовете на Jones за VADA са готови и той отново има стероиди в организма. В проба взета преди кантара за UFC 232 са открити 33 пикограма от 4-chloro-18-nor-17β-hydroxymethyl, 17α-methyl-5α-androst-13-en-3α-ol (M3) или  (DHMCT).


Andy Foster, който е глава на Атлетическата комисия споделя,  че няма да се предприемат действия срещу Jones, защото това е същото вещество, което му донесе 15 месеца наказание, когато се провали миналата година след битката с Daniel Cormier. Ето какво каза още Foster:


Говорихме с учените и те се придържат към това, което казаха преди.  Нищо няма да се промени. Той вече беше наказан за M3 и няма да получи второ наказание за едно и също нещо. 


Явно отново става дума за туринабол и неговия пулсиращ ефект, който може с години да остане в неговия организъм. Jones ще се яви на изслушване пред комисията в Невада, която му отказа лиценз миналия месец.

 Той застава пред тях следващата седмица, а от Атлетическата комисия на Калифорния няма да го търсят, защото вече имат достатъчно информация. Победата му над Alexander Gustafsson няма да бъде отменена, а битка с Anthony Smith през март най-вероятно ще има.



Как така USADA твърдят, че пробите са чисти, а VADA откриват туринабол? Това поражда много въпроси и според вас може ли да се вярва на USADA? 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес