Зареждане

Уитакър към Пауло Коста: Ти си по-зле от аматьор

Уитакър към Пауло Коста: Ти си по-зле от аматьор
Публикувано на: Октомври 27, 2021 в 08:02 ч
Бившият шампион в средната категория на UFC, Робърт Уитакър разкритикува Пауло Коста заради проблемите си с теглото в UFC Vegas 41.

Година след шампионската си битка с Израел Адесаня, Коста се завърна в клетката миналия уикенд. Там той се изправи срещу Марвин Ветори, който записа победа след много оспорвана битка.

При загубата си от Адесаня, Коста се оправда, че не се представил добре, защото пил вино вечерта преди битката.

Вижте също: Коста: Повече няма да се бия пиян срещу Израел Адесаня

После вместо да си вземе поука и да встъпи сериозно в битките, бразилецът започна спор с Дейна Уайт относно заплащането на бойците. При последната си битка пък той се яви с цели 13 килограма над лимита седмица преди двубоя. Той не успя да свали достатъчно дори и за да влезе в междинна категория и затова битката между него и Ветори се проведе в полутежка категория.

Това подразни не само феновете, но и доста бойци, като например Робърт Уитакър.

"Честно казано това беше абсолютна глупост. Защо имаме договори и правила и подписваме документи, след като може да излезем и да си правим каквото си поискаме?"

Уитакър сподели, че отношението на Коста не би било приемливо дори в малки организации.

"Познавам аматьорски бойци, които се бият в малки организации, гледани от 100 човека, но те имат повече професионализъм от това, което бе показано през уикенда.

Беше ясно, че няма да влезе в категория, затова направиха междинна категория. Той не успя да влезе и в нея, затова те увеличиха категорията отново... Уважения към Ветори за това, че прие битката. А Коста е пълна бъркотия и аматьор."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес