Зареждане

UFC се разделиха с Gleison Tibau

UFC се разделиха с Gleison Tibau
Публикувано на: Август 14, 2018 в 09:39 ч
След 12 години и 28 битки в UFC, Gleison Tibau беше освободен oт организацията. За тези 12 години той записа рекорд 16-12 и се е изправял срещу едни от най-добрите. Tibau загуби през 2015г от Tony Ferguson, но след това записа победа над Trujillo, но тя беше отменена, след като той се проваи на допинг тест.

Tibau се завърна в началото на тази година и беше нокаутиран от Islam Makhachev, а няколко месеца по-късно загуби и от Desmong Green, което е накарало UFC да не му предлагат нов договор, след като стария му изтече. Ето и какво сподели бразилеца на прощаване:

Имам много оферти, но нищо не е сигурно в момента. RIZIN ми предложиха битка с Takanori Gomi, но беше с 2 седмици предизвестие и си бях в Бразилия. Бях зает си бизнеса си и нямаше как да се получи, защото дори не бях тренирал. ACB  също ми предложиха оферта, но те отмениха няколко събития и се отказах. 

Ще трябва да сменя категорията и да се кача в полусредна, защото това сваляне на килограми отнема силата и експлозивността ми. Винаги съм имал трудност при свалянето на килограми и тези последни 2 години в които бях извън клетката си казаха думата. Исках да направя добри неща в октагона, но тялото не ме слушаше и нямах енергия.

Gleison Tibau има доста добри победи в UFC, но ще бъде запомнен като един от малкото създали проблеми в октагона на Khabib Nurmagomedov. Доста от бойците и от феновете смятат, че бразилеца дори трябваше да вземе победата, но вместо на него съдиите я дадоха на Khabib.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес