Зареждане

UFC гласят реванш между Роуз Намаюнас и Вейли Жанг

UFC гласят реванш между Роуз Намаюнас и Вейли Жанг
Публикувано на: Август 14, 2021 в 02:00 ч
Дейна Уайт и компания са решили да дадат незабавен реванш за титлата в категория сламка на Вейли Жанг. От организацията ще направят битка между Роуз Намаюнас и Жанг тази година. Новината сподели Ариел Хелуани. Не е ясно на коя точно галавечер ще видим срещата им.

В първата им битка Жанг заложи титлата си и остана шокирана. Тя загуби с нокаут за 78 секунди и още тогава Дейна Уайт загатна за реванш. Явно бившата шампионка Карла Еспарза ще бъде оставена на заден план и може да получи шанс за титлата през 2022 година.

Намаюнас е с рекорд 10-4 в ММА и е в серия от 2 поредни победи. Тя печели 5 от последните си 6 битки в клетката. Роуз загуби титлата си от Джесика Андраде, но успя да й отмъсти преди година.

Намаюнас приключва 7 от срещите си и 2 пъти губи с приключване. В последните си 5 битки Роуз се би в шампионски срещи 4 пъти.

Жанг от своя страна е с рекорд 21-2 в ММА и загубата от Намаюнас й спря серия от 21 поредни победи. Вейли успя да спечели 5 битки в UFC и преди 2 години спечели титлата с нокаут над Андраде за 42 секунди.

Китайката я защити с решение над Йоана Йеджейчик през март 2020 година. Вейли е първата шампионка на UFC от Китай. Беше очакван този избор на UFC, защото Жанг е голямо име в родината си и привлича пазарите в Азия.

Ще успее ли Жанг да си върне титлата ?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес