Зареждане

След победата Jose Aldo иска битка за титлата преди да изтече договорът му

След победата Jose Aldo иска битка за титлата преди да изтече договорът му
Публикувано на: Юли 30, 2018 в 08:51 ч
Jose Aldo върна баланса в кариерата си през изминалия уикенд, надвивайки Jeremy Stephens с ТКО в първия рунд на UFC on FOX 30.

Това беше голяма победа за бившия шампион в категория перо, имайки предвид, че той последно претърпя загуби от настоящия първенец Max Holloway. Много от феновете мислеха, че Aldo върви към своя край, но 31-годишният боец доказа, че все още е във вихъра си.

Остават му още три битки от договора с UFC и той се надява победата му над Stephens да му спечели среща за титлата. Трудно, ако Holloway остане шампион, но Aldo все пак вярва, че притежава необходимите качества.

"Върху това ще работим. Мисля, че представянето ми беше достатъчно добро, за да хване окото на организаторите и да им покаже, че тук е моето място."

"Аз съм топ боец в категорията и съм готов за още една битка за титлата."

Aldo не изглежда по същия начин след като Conor McGregor го нокаутира за 13 секунди през 2015-та. Разбира се, той надви Frankie Edgar на UFC 200, спечелвайки временната титла, но последните му загуби с нокаут го върнаха няколко крачки назад.

Това беше ново изживяване за Aldo, особено като знаем, че битката със Stephens беше първата му битка в UFC, която не е за титла. За щастие, ветеранът остана съсредоточен и направи необходимото, за да се измъкне от положението, в което беше изпаднал.

"Мнозина ме гледаха и си мислеха къде съм. Дали съм същия боец. Но имах своя отбор зад себе си. Бях спокоен и си свърших работата."

Сега Aldo обмисля да прекара време със семейството си и да помисли върху следващия си ход. UFC 231 ще се състои на 8-ми декември в Торонто, където Aldo надви Mark Hominick в дебюта си, който беше на UFC 129, така че до края на годината бразилецът може отново да се върне на север.

"Ще бъде много специален момент за мен - ще има смисъл. Достатъчно време ще имам за почивка. Ще се прибера, ще си почина и ще видя накъде ще поемем. Но това е доста добър вариант.

Тъй като Holloway в момента е извън играта, а на Edgar му предстои среща с 'Korean Zombie', навярно от UFC ще организират двубой между Aldo и Brian Ortega. Ако пък решат да запазят 'T-City' за Holloway, реваншът с Cub Swanson също е вариант за Aldo, ако Swanson успее да се справи с Renato Moicano идния уикенд, на UFC 227.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес