Зареждане

Робърт Уитакър срещу Хамзат Чимаев на UFC 308

Робърт Уитакър срещу Хамзат Чимаев на UFC 308
Публикувано на: Август 4, 2024 в 00:00 ч
Робърт Уитакър и Хамзат Чимаев получават още един шанс да премерят сили в UFC.

Двамата бойци ще се бият в средна категория. Битката им е добавена към картата на събитието UFC 308, което ще се проведе на 26-ти октомври в Абу Даби. Чимаев и Уитакър трябваше да се бият през юни в Саудитска Арабия, но Хамзат се оттегли заради заболяване. Робърт остана на събитието и нокаутира Икрам Алискеров, който прие с кратко предизвестие.

Битката им със сигурност ще излъчи следващия претендент за титлата. Уитакър е с рекорд 26-7 в ММА и е в серия от 2 поредни победи.

Тази година той успя да победи Пауло Коста и Алискеров, с което се затвърди като претендент. Роб е бивш шампион в средна категория. Той приключва 15 от срещите си и 4 пъти пада с приключване. В последните 10 години само Израел Адесаня и Дрикус Дю Плесис успяха да го победят.

Чимаев е с рекорд 13-0 в ММА и 7-0 в UFC. За последно Чимаев се би през октомври 2023 година в Абу Даби. Тогава той победи Камару Усман с решение на съдиите. Хамзат приключва 11 от срещите си. В своите 7 битки за UFC той прибра 5 бонуса по 50 000 долара.

Кой от двамата ще победи ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес