Зареждане

Ризван Куниев със сурово наказание от Атлетическата комисия на Невада

Ризван Куниев със сурово наказание от Атлетическата комисия на Невада
Публикувано на: Юни 22, 2023 в 02:00 ч
На 7 април 2023 г. руснакът Ризван Куниев направи своя дебют в PFL.

Негов съперник беше бразилецът Ренан Ферейра в бой от тежка категория. Куниев взе победата с единодушно решение на съдиите. Ризван навлезе в серия от 10 поредни победи и изглеждаше, че може да стане звезда в организацията. Но точно един месец по-късно животът му се промени завинаги.

Сега бъдещето на Куниев в смесените бойни изкуства е под голяма въпросителна. На 9 май беше съобщено, че девет бойци от PFL са се провалили на допинг тестове. Името на Куниев също беше в списъка. По това време всички се надяваха, че това е грешка.

Атлетическата комисия на щата Невада (NSAC) беше оптимистично настроена. Тя отстрани наведнъж трима бойци (за 6 до 9 месеца), но по отношение на Ризван обеща допълнително разследване. Това обаче не помогна на руския боец.

Преди няколко дни стана ясно, че Атлетическата комисия на Невада е произнесла присъдата на Кунев. Руснакът беше обвинен в използването на цял списък със забранени препарати. Ризван е наказан за 12 месеца и глобен с 9821 долара. Той получи най-тежкото наказание от всички замесени в допинг скандала.

На Куниев беше отнета и победата, която спечели в двубоя си с Ферейра. Бъдещето на Ризван в чуждестранния ММА е под голяма въпросителна. Той няма да може да се състезава в продължение на една година, а при завръщането си едва ли ще бъде посрещнат с отворени обятия.







Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес