Зареждане

Реферът спасил кариерата и здравето на Адесаня?

Реферът спасил кариерата и здравето на Адесаня?
Публикувано на: Ноември 16, 2022 в 09:48 ч
Докато Израел Адесаня побърза да изрази уважението си към Алекс Перейра, относно победата му в UFC 281 (за трети път), „The Last Stylebender“ смята, че можеше да продължи, ако реферът Марк Годард не беше спрял битката.

Но не всички споделят мнението на Изи, включително дългогодишният треньор по смесени бойни изкуства (MMA), Фирас Захаби, който казва, че Годард се е намесил в правилния момент, като вероятно е спасил кариерата на Адесаня.

„Перейра можеше много вероятно да сложи край на кариерата на Адесаня, ако реферът не се беше намесил“, каза Захаби в канала си в YouTube. „Хора, ако реферът не се намеси, идваше удар с коляно. Момчета, най-великите удари с колена, които съм виждал във всички бойни спортове, са на Алекс Перейра“, добави той.

„Това е невероятен удар с коляно от гигант, който е изключително експлозивен. Той го нанася невероятно бързо. Мислех, че когато Адесаня беше така зашеметен, коляното идваше. Ако Марк Годард не се намеси, можеше да има сериозно сътресение, счупена челюст, счупена орбита или дори фрактура на черепа. Може да е нещо, което да съсипе или сложи край на професионалната кариера на Адесаня. Така че съм много благодарен, че Марк Годард го спря.“

И все пак, Захаби – който беше дългогодишният треньор на Жорж Сен-Пиер – признава стратегията на Адесаня, която почти му донесе победата.

„Адесаня се бие прекрасно“, каза Захаби. „Брилянтно. Той печелеше три срещу един рунда. Той губеше рунд 1 и се върна с невероятна комбинация от дясно и ляво кроше.”

Очакваме предложение за моментален реванш, но Адесаня първо трябва да изтърпи двумесечно медицинско отстраняване от Нюйоркската държавна атлетическа комисия (NYSAC), преди дори да помисли да се върне в действие.

Какво мислите за оценката на Захаби за спасяващото кариерата решение на Годард да спре битката?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес