Зареждане

Расул Мирзаев: Живял съм по улиците! Ял съм катран от асфалта!

Расул Мирзаев: Живял съм по улиците! Ял съм катран от асфалта!
Публикувано на: Ноември 25, 2022 в 13:00 ч
Расул Мирзаев е боец от Дагестан, който преди години беше свързан със скандалното убийство на московския студент Иван Агафонов на 13 август 2011 година. Във фаталната вечер настъпва конфликт между двете лица.

Мирзаев удря студента, който при падането си удря главата в асфалта и умира. Расул постигна споразумение с прокуратурата и изкара само година зад решетките. На 1-ви януари 2017 година Мирзаев бе стрелян три пъти включително в лицето, бит с бейзболна бухалка и душен с верига.

Той беше закаран в болница където претърпява операция и успява да оцелее. Към днешна дата Мирзаев се състезава за чеченската лига ACA. За негово съжаление кариерата му върви стремоглаво надолу.

Расул е в серия от 3 поредни загуби с нокаут и печели само 1 от последните си 5 битки в ММА. Мирзаев не е спрял да съжалява за трагичната случка с Агафонов. 36-годишния дагестанец има доста интересна история, която е пълна с трагични събития.

Пред руските медии Расул реши да открехне вратата на своето минало и сподели част от живота си.

"Имам чувството, че съм живял три живота, ако не пет. В интерната едва не скочих от десетия етаж. Щях да го направя заради несправедливо отношение към мен. Успяха да ме спрат на покрива. 

Често бягах от интерната. Бяхме принудени да се караме и да се бием. Живял съм по улиците, спал съм под камази, бетонобъркачки, под дърветата. Помня как спах под една ехла и си бях купил вкусен хляб. 

Бяха ми останали пари и за малко шоколад. Баща ми не се грижеше добре за мен. Хората в селото го наричаха - безразсъден тракторист. 

Негови приятели видяха как се държи с мен и ми казаха да избягам с тях. Какво щях да постигна, ако бях останал в кучешката колиба при баща ми ? За последен път го видях преди 15 години. 

Отново бях разочарован от него. Майка ми страдаше с мен. Бях извън контрол. До пети клас опитах водка, цигари, подуших лепило, живях на улицата. Ядох катран от асфалта. 

Имах заболяване на червата, а лекарите казваха, че ще умра. Излекува ме възрастна жена с билки. Като дете мои роднини ме заляха с вряла вода. 

Случи се заради някаква ченгеджийска шапка, която не съм виждал. Мислеха, че съм я откраднал и ме биха. 

Поливаха ме с вряла вода и питаха къде е ? Смееха ми се, а на мен не ми беше смешно. Майка ми ме изпрати в интерната, защото живееше с друг мъж.", сподели Мирзаев.

Разбира се, нямаше как Мирзаев да не поговори и за историята с Агафонов. Ето какво каза Расул:

„Хората вероятно ще останат с впечатлението, че само крадях, биех се и създавах проблеми на себе си и на другите. Много хора все още ме наричат "убиец". 

Това, коео стана с Ваня Агафонов е моята болка и мой грях завинаги! До края на живота си ще съжалявам, че не спрях ръката си! Трябваше да го направя като професионален спортист.

Моят път ме направи това, което бях в онзи момент. Детство в кучешка колиба. Дете, което умира от глад. Всичко това ме научи да отговарям на ударите с удар, без колебание. 

Кълна се в Аллах, ако върна времето назад, ще изхвърля много глупости от живота си. Бих поправил много. Расул Мирзаев започва нов живот. 

И пред всички, на които е причинил болка, е готов да се извини отново и отново. Всичко, което е по силите ми, ще го поправя. Ще се опитам да изкупя греховете.", сподели Мирзаев.

Историята на Расул кара човек да се замисли. Тази случка погуби Иван и вкара Расул зад решетките. Ето защо, скъпи читателю, преди да вземете каквото и да било важно решение, било то удар или груба дума - бройте поне до десет.


0 споделяния
  Сподели

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес