Зареждане

Перейра потвърди намеренията си за нова атака на титлата в средната категория

Перейра потвърди намеренията си за нова атака на титлата в средната категория
Публикувано на: Септември 4, 2024 в 07:37 ч
Алекс Перейра вече има планирана защита на титлата си в полутежка категория за следващия месец, но това не пречи на "Poatan" да се надява да предизвика шампиона в средна категория Дрикус Дю Плесис. 

През август "DDP" отбеляза първата си успешна защита на короната, като подчини Израел Адесаня в четвъртия рунд на мача им за титлата UFC 305 в Пърт. Шансовете са, че реваншът с човека, от когото взе титлата по-рано тази година, Шон Стрикланд, е следващият в плана му, но може ли да видим "Poatan" да се промъкне и да отнеме възможността на "Tarzan" през 2025 г.?

Веднага след като Дю Плесис победи Адесаня, Перейра се закани с потенциално завръщане в средна категория за сблъсък с южноафриканската звезда .

Дю Плесис обаче побърза да успокои разговорите за сблъсък с "Poatan" в неговта категория. Вместо това "Stillknocks" харесва идеята да премине в горната категория и да предизвика Перейра за титлата му в полутежка категория.

 "Не искам да намаляваш теглото, за да имаш после някакво извинение", каза Дю Плесис. "Ще се кача след боя със Стрикланд. Ще дойда до полутежката и там ще решим спора си."


Алекс Перейра потвърди намеренията си за последно преминаване в средната категория

В отговор на коментара на Дю Плесис Перейра потвърди желанието си да се върне за последен път в категроията, когато някога беше шампион с надеждата да започне още едно властване с титлата. 

"Съсредоточен съм върху следващия си двубой и отивам подготвен, но никога не знаеш какво може да се случи, така че независимо от резултата искам да сляза още веднъж в средна категория и да се бия за пояса", написа Перейра в Instagram. "Хей, Дрикус, покажи желанието си да се биеш с мен, за да докажеш, че си по-добър от мен, с публичното ти изявление в битка е лесно това да се случи, Чама."

Перейра завоюва титлата в средна категория в края на 2022 г. с нокаут в петия рунд на Адесаня в UFC 281. "Poatan" върна титлата на Адесаня пет месеца по-късно, преди да премине в горнат акатегория, където спечели голямата награда в тази дивизия през ноември миналата година. 

В момента Перейра се подготвя да защити титлата си в за трети път през 2024 г., когато на 5 октомври ще срещне претендент № 8 в ранглистата Халил Раунтри на UFC 307. 

Перейра вече отбеляза няколко забележителни нокаута срещу Джамахал Хил и Иржи Прохазка през тази година. 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес