Зареждане

Пенчо Дочев преди RPC: Феновете искат зрелище и ние можем да им го дадем

Пенчо Дочев преди RPC: Феновете искат зрелище и ние можем да им го дадем
Публикувано на: Юли 20, 2022 в 11:01 ч
Българският боен атлет Пенчо Дочев се стяга за третата си професионална ММА битка, която ще се проведе на 29-ти юли в подглавното събитие на RPC: Битката за доковете.

Комплексният състезател се готви през последните месеци не само за двубой в клетката, но и записа участие на световните неолимпийски игри в САЩ, класирайки България на 4-то място по сумо преди седмица.
 
 
За световните игри Пенчо споделя, че в дългата си състезателна кариера, не е присъствал на толкова голям форум.

"Аз съм състезател от над 20 години във всякакви спортове и никога не съм бил на толкова мащабно събитие. Това си беше жива Олимпиада - над 3600 състезателя," сподели Дочев за MMA.BG.

"Благодарен съм на федерацията по сумо за подкрепата. Стигнах до полуфиналите, но такъв е този спорт - нямаш право на грешка. В сумото съм изявен състезател, но явно има още върху какво да работя там."

Подготовката за световния турнир върви паралелно с подготовката му за ММА двубоя в края на месеца, което е от полза и за двете участия на Дочев.

"Правих нещата комплексно. Тази седмица приключваме със спарингите и последната седмица намалявам темпото и поддържам кондицията."

Пенчо Дочев е и треньор в зала FAST в София, където води занятията по ММА. Именно в тази зала той се подготвя заедно с треньора по кикбокс Станислав Бахчеванов, който заедно с Георги Стянов ще бъде в ъгъла на боеца на 29-ти юли.


В RPC: Битката за доковете Дочев ще се изправи срещу Никола Златев - опитен боец с битки в ММА и кикбокса.

"Добър боец е, има опит и битки в чужбина," споделя Дочев. "Съгласих се да играя с него, защото ще се получи хубав мач. Но виждам места, където аз бих надделял."

Двубоят между двамата е подглавна среща на галавечерта, която ще се проведе на открито в Морската гара в Бургас.

Организаторите дават заявка за сериозно шоу с равностойни и атрактивни битки и очакванията на Дочев съвпадат с това.

"Организацията е на високо ниво. Аз съм много доволен от тях, защото виждам много равностойни срещи, а и самите условия, които ни предоставят са много добри. Има интерес от зрителите към галавечерта, защото хората искат да гледат истински зрелищни битки с български състезатели.

Плюс за всеки един състезател е да има толкова време за подготовка, колкото ни дадоха от RPC. Така имаме възможност да се фокусираме върху дадения си опонент и неговите бойни качества, за да изградим оптимална стратегия."

Файткартата на Real Pain Challenge в края на месеца включва много битки между български състезатели, както и бойци от чужбина.


Главната битка на вечерта ще е между Емил Незиров и узбекикстанеца Шукроб Мирзавалиев. Именно това ще е една от битките, които Дочев ще гледа с интерес.

"Това ще е много интересна битка за феновете на спорта като цяло.

Прогнозата ми за тази среща е, че Емо ще стигне до победа със съдийско решение. Мисля, че Емо ще надделее и ще наложи своята игра до края на рундовете. И двамата са много разчупени, може и някой да бъде заключен."

Галавечерта ще включва 11 битки - всички по правилника на ММА. Двубоите са подбрани между равностойни противници, за да гарантират оспорвани двубои и да покажат красотата от всички аспекти на бойните спортове.

Дочев също смята, че зрителите дошли да гледат галавечерта на живо, ще си тръгнат доволни.

"ММА феновете искат нокаути, искат зрелище - а ние можем да им го предоставим."

Билети и ВИП маси може да се закупят от Eventim, като цените започват от 35 лв.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес