Зареждане

Овърийм се пенсионира след 18 месеца: Искаше ми се да е в UFC

Овърийм се пенсионира след 18 месеца: Искаше ми се да е в UFC
Публикувано на: Септември 22, 2021 в 08:17 ч
Алистар Овърийм влиза в последния етап на своята дълга спортна кариера.

Овърийм, който е бивш шампион на Strikeforce, DREAM и К-1, се бие професионално от 1999-та година.

След като прекара повече от 9 години в UFC, изненадващо се раздели с организацията по-рано тази година. Тогава той реши да се върне към корените си и прие двубой по правилата на кикбокса срещу Рико Верхувен на 23-ти октомври в GLORY. Тогава той ще атакува титлата в тежката категория в родината си - Холандия.

Вижте също: Официално: Верхувен срещу Овърийм на COLLISION 3

Самият той осъзнава, че това вероятно е последната му голяма битка, макар че има договор за три двубоя с GLORY, както и че си оставя вратичка отново да се върне в ММА, ако получи интересно предложение.

Но холандецът е вече на 41 години и осъзнава, че след година и половина вече ще е извън спорта.

"Реалист съм. Краят на спортната ми кариера е близо. Това ще бъде финалната ми година и след това приключвам. Година, година и половина. Вероятно ще е след 18 месеца. Тогава ще приключа със спорта. Трябва да сме реалисти."


Макар и да не успя да вземе титлата в UFC, Овърийм се надяваше да се оттегли в Октагона. Но не така се развиха нещата, а пък ветеранът сподели, че не таи лоши чувства към бившия си работодател.

"Аз съм професионалист - реалист. Това е нещо, което UFC правят, когато започваш да губиш. Такива са техните договори. Могат да те освободят по всяко време. Прекарах си добре там. Може би е било вече време за по-младите да дойдат. Няма как да пренебрегнем това, че съм на 41 години. Остарявам. Ако зависеше от мен обаче, бих искал да се оттегля като UFC боец. Но не зависи от мен.

Само титлата от UFC липсва на стената ми. Бяхме толкова близо. Но така стоят нещата. Но пък имах толкова красиви победи, толкова вълнуващи моменти. Горд съм от моята кариера там."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес