Зареждане

Официално: PFL придоби Bellator MMA

Официално: PFL придоби Bellator MMA
Публикувано на: Ноември 21, 2023 в 00:00 ч
PFL официално сключиха сделката за придобиване на Bellator MMA.

Продажбата, за която се говореше дълго, беше официално обявена от основателя на PFL Дон Дейвис в Twitter. Сделката включва акции в PFL, което ще позволи на Paramount, бившите собственици на Bellator да поддържат миноритарно участие в промоцията.

„Това тотално променя MMA пейзажа за една нощ. По същество обединявате две компании, за да създадете ко-лидер. 

Комбинираният списък на PFL-Bellator вече има 30 процента от своите бойци, които са класирани в топ 25 в света от Fight Matrix. Това е същото, което и UFC имат.“, каза Дейвис за The Financial Times.

Отсега нататък Bellator ще продължи да работи като своя собствена промоция под „преобразена“ система в PFL, наречена Bellator International Champions Series. Bellator ще прави 8 събития годишно, като всяка карта ще включва две битки за титла.

Бойците на Bellator, които в момента имат договор с промоцията, ще могат да се състезават в PFL. Те могат да се бият на турнирите през целия сезон, както и в предстоящата серия „superfight“ на PPV, която стартира през 2024 година.

Дейвис също така заяви, че ще има „мега събитие“ през 2024 г. с планове за популяризиране на карта, изправяща шампионите на PFL срещу шампионите на Bellator.

Сега двете организации се обединяват, за да станат основен конкурент на UFC. Дали обаче ще успеят да изместят лидера ?Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес