Зареждане

Нокаути и събмишъни валяха в SFC 8: The Matrix

Нокаути и събмишъни валяха в SFC 8: The Matrix
Публикувано на: Май 13, 2019 в 00:53 ч
Бойното шоу SFC 8: The Matrix се проведе на 12-ти май в "Зимния дворец" в кв. Студентски град.

Всеки дошъл да гледа събитието на живо бе свидетел на изключително динамични битки по правилника на ММА и К1.

Една от най-очакваните битки - между Александър Цонев и Цветан Чолев "Върколака" изправи цялата зала на крака. Двамата бойци в тежка категория играха предимно в стойка и си размениха опасни удари, като и двамата имаха своите силни моменти. В третия рунд обаче след събаряне от страна на "Върколака", Александър успя да вземе доминираща позиция, откъдето с граунд енд паунд принуди реферът да прекрати срещата. В същото време стана ясно, че Чолев е получил и доста сериозна контузия на ходилото на крака.
 

 
Много екшън имаше и в срещата между Мартин Стоичков и Крум Папанов. Двамата бойци дадоха всичко от себе си и бяха подкрепяни мощно от агитката на "Левски" и зрителите в залата. След три рудна размени на удари, срещата приключи в полза на Стоичков, който много умело успя да удуши опонента си.

Уникално предсатавяне направиха и двете български дами в галавечерта, които се биха по правилата на кикбокса - Албена Ситнилска и Теодора Кирилова.

Албена показа изключително израстване в играта си в стойка в сравнение с дебюта ѝ в този правилник в SFC 7. В "Зимния дворец" тя се изправи срещу ирландката Йони Лорънс и показа много подобрения в бокса, както и в работата в клинч, стигайки до победа със съдийско решение.

Теодора пък се изправи срещу Ерика Гати и не ѝ остави никакви шансове още от началото. Кирилова, която е световна шампионка по муай тай, показа класата си и повали няколко пъти съперничката си, за да стигне до победа с ТКО и да заслужи титлата на SFC по К1.
 

 
Тони Маркулев си удържа на думата и не само посрещна Андрю Конър с брутални удари, но и го нокаутира с коляно. Нокаутът беше доста страховит, тъй като остави англичанина на земята няколко минути. Междувременно Маркулев получи и травма на рамото при една от размените на удари.

Главната битка на вечерта бе между Камен Георгиев и Дан Едуард от ОАЕ. И макар Камен да бе фаворит в тази среща, англичанина успя да пласира много чист удар с крак в главата на Камен, който падна на земята, а от там бе засипан с граунд енд паунд. Това принуди рефера да реагира бързо и да прекрати двубоя, което обаче не се понрави на Камен в последствие, тъй като според българския боен атлет спирането е било прекално ранно и пожела реванш.
 

 
Ето всички резултати от SFC 8: The Matrix:
  • Дан Едуард победи Камен Георгиев с ТКО, Рунд 1
  • Теодора Кирилова победи Ерика Гати с ТКО, Рунд 2
  • Александър Цонев победи Цветан Чолев с ТКО, Рунд 3
  • Тони Маркулев победи Андрю Конър с нокаут (коляно), Рунд 1
  • Албена Ситнилска победи Йони Лорънс със съдийско решение
  • Валери Атанасов победи Пенчо Дочев със събмишън, Рунд 1
  • Мартин Стоичков победи Крум Папанов със събмишън, Рунд 3
  • Радостин Караджов победи Мирослав Фърладжов със съдийско решение
  • Стилян Даков победи Стилян Петров със събмишън, Рунд 2

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес