Зареждане

Muhammed Lawal: Оттеглих се, защото вече съм стар и пребит

Muhammed Lawal: Оттеглих се, защото вече съм стар и пребит
Публикувано на: Юни 5, 2019 в 00:00 ч
Наскоро стана ясно, че бившият шампион Muhammed Lawal е взел решение да прекрати своята кариера в ММА. Lawal навлезе в серия от 3 поредни загуби с нокаут и взе решение да спре на 38 години. "King Mo" реши да коментира своето оттегляне и сподели, че вече е твърде стар и пребит, за да се измъчва с битки в клетката:


Да, приключих с ММА. Моето тяло вече не може да се справя. Имах прекалено много операции. Вече съм стар, пребит и не мога да си влизам в категорията. Имах 5 операции на коляното, бедрото, инфекции. В момента съм 90 килограма и всичко ме предава. Ще бъда честен с вас и ще ви кажа, че през последните няколко години моето тяло се чувства странно и осъзнах, че не може да продължа още дълго така. Имам железен имплант в бедрото и понякога когато ходя мога да го чуя как скърца. Битките ми не винаги са били интересни, но успявах да намеря път към победата. Аз обаче не съм единствен с пребито тяло в ММА. 

Не съм единствен с операции. Мога да кажа, че в последната ми битка моето тяло ме предаде. От физическа гледна точка повече не мога да се бия. Моята психика също се промени, защото преди исках да наранявам хората, а сега не съм сигурен, че го искам. Сега ще си намеря работа и ще наслаждавам на живота. ММА ми помогна да израсна като човек. Може би трябваше да се бия в средна категория малко по-рано. Само за това съжалявам. Доволен съм от това, което постигнах. Кариерата си е кариера и моята приключи.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес