Зареждане

ММА бойци подкрепиха руснак, който уби педофил, за да спаси деца

ММА бойци подкрепиха руснак, който уби педофил, за да спаси деца
Публикувано на: Януари 16, 2021 в 06:00 ч
Преди няколко дни районният съд на Калинински в Уфа осъди 34-годишният Владимир Санкин, който уби 54-годишният Владимир Зайцев на 8 години затвор със строг режим. Адвокатът на Владимир Санкин заяви, че защитата възнамерява да обжалва присъдата. Зайцев беше обвинен в развратни действия срещу непълнолетни.

Вечерта на 30 януари 2020 г. Владимир Санкин, близо до къща на улица „Петрозаводская“ в Уфа, се срещна с приятел на тийнейджър, който му се оплакал от действията на Владимир Зайцев, като казал, че той ги поканил с приятел в апартамента си и поискал да се съблекат и да му направят орална любов.

Един от тийнейджърите успява да избяга и на улицата среща Санкин и го моли за помощ. Владимир Санкин влиза в апартамента и започва бой с Владимир Зайцев, който се разраства и двамата отиват на двора.

Владимир Санкин бие опонента си с ръце, крака и с части от ограда по различни части на тялото. Освен това той държи жертвата, която била  без облекло и обувки, да лежи дълго време на студа. Пристигналата полиция спира конфликта.

Битият Владимир Зайцев починал в линейка от хипотермия. Разследването смята, че осъденият е ограбил опонента си. Съдът обаче преквалифицира действията на подсъдимия за умишлено причиняване на тежка телесна повреда, довела до смърт и го оправда по обвинение в грабеж.

Зайцев е многократно осъждан, включително за изнасилване на непълнолетно лице. В съда Владимир Санкин обясни, че се застъпил за децата и ги защитил, но прокурорът отрича тази версия. Владимир Санкин бе защитен наведнъж от петима адвокати: Шота Горгадзе, Алмаз Галиев, Виктория Каратаева, Алла Сенкевич и Булат Юмадилов

Алмаз Галиев заяви пред "Комерсант", че той и неговият клиент разчитат на по-лека присъда. Той отбеляза, че съдът е взел предвид смекчаващите вината обстоятелства, по-специално незаконното поведение на Владимир Зайцев и факта, че Владимир Санкин е възстановил на семейството му моралните щети, като е прехвърлил пари за погребението.

Александър Шлеменко, Магомед Исмаилов, Пьотр Ян, Адам Яндиев, Маирбек Тайсумов и още много ММА бойци подкрепиха Владимир Санкин. Те го обявиха за герой и призоваха той да бъде освободен.

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес