Зареждане

ММА боец е сериозно ранен от взрив на бомба в Мианмар

ММА боец е сериозно ранен от взрив на бомба в Мианмар
Публикувано на: Май 8, 2021 в 00:00 ч
Phoe Thaw, който е ММА боец на азиатската ОNE Championship е сериозно ранен от взрив на бомба в Мианмар. В момента в Мианмар, известен като Бирма до 1989 г., има сериозна криза.

На 1 февруари военните в югоизточната азиатска държава, наричани на местно ниво Татмадау задържат избрания лидер Аунг Сан Су, президента Уин Минт и няколко други членове на управляващата в страната Национална лига за демокрация (НЛД).

Татмадау се опитаха да оправдаят действията си, като заявиха, че победата на НЛД през ноември е била измамна. Избирателната комисия на Мианмар обаче подчерта, че няма доказателства в подкрепа на тези твърдения.

Улиците на най-големите градове на Мианмар избухнаха в протести, след като Татмадау взеха властта, а правителството на Съединените щати нарече това действие от военните - преврат. Тези протести бяха посрещнати с крайно насилие.

Сблъсъците между Татмадау и въоръжени бунтовнически групи, оставиха мъртви стотици хора и още безброй ранени. Phoe Thaw е сред последните, засегнати от това насилие.

От Татмадау твърдят, че боецът е бил ранен, докато е изработвал самоделна бомба в своята зала, базирана в Янгон. Множество източници, близки до Phoe Thaw споделиха пред BJPENN.com, че тези твърдения е малко вероятно да са верни.

Какъвто и да е случаят, Thaw е тежко ранен, претърпял е тежки изгаряния и разкъсвания на голяма част от тялото си и се е наложил незабавна хоспитализация. 

Според различни източници от Татмадау отиват в болницата и арестуват Phoe Thaw, въпреки че е в тежко състояние. Сега той е задържан, заедно с брат си - професионален футболист. 

Съществуват множество скорошни примери за военни, които злоупотребяват, измъчват и дори убиват онези, които са в ареста. Phoe Thaw е ментор на десетки млади бойци в Мианмар. Той също така е филантроп, работи в тясно сътрудничество с местни организации, за да даде възможност на младите хора да се развират чрез спорт.

Thaw основава група за даряване на кръв и редовно дарява. Няколко ММА бойци вече излязоха с постове в негова подкрепа, сред които и Аунг Ла Нсанг, който е бивш двоен шампион на ONE.
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес