Зареждане

Ли Джинглиан говори за мелето преди UFC 279: Пълен хаос

Ли Джинглиан говори за мелето преди UFC 279: Пълен хаос
Публикувано на: Септември 14, 2022 в 00:00 ч
Ли Джинглиан бе на първа линия в хаоса, който доведе до отмяната на пресконференцията преди UFC 279.

Инцидентът се разигра в четвъртък преди UFC 279 и включваше Хамзат Чимаев, Кевин Холанд, Нейт Диаз и членове на техните отбори. Президентът на UFC, Дана Уайт каза, че кавгата между Холанд и Чимаев е била първоначалната искра за ситуацията, която след това избухна в много по-големи проблеми, които принудиха Уайт да отмени пресконференцията „заради безопасността на всички“. Оттогава се появиха клипове от мелето и в Джинглиан сподели своя разказ от първа ръка за това, което е видял.

„Ние, червеният ъгъл, бяхме от едната страна [на арената, така че, като чакахме за пресконференцията, направихме опашка. Холанд беше пръв, а аз втори“, обясни Джинглиан. „И когато Хамзат влезе, според мен той се опитваше да ни поздрави и той дойде при мен, а след това отиде при Кевин, също добронамерено. Но не знам защо, може би Кевин реагира малко агресивно и просто го бутна - Кевин бутна Хамзат. И тогава Хамзат му отвърна с ритник, като в последствие започнаха да си нанасят удари и ритници.

Всички бяха шокирани. И тогава хванах Хамзат, държах го и ги разделих и казах на Хамзат: „Не днес. Не днес, брато. Не и днес.“ Там стана пълен хаос... В един момент всички надойдоха - охраната и дори Дейна Уайт. Едвам ги разделихме тези двамата, но те въпреки това си налитаха за още бой."


С това обаче драмата не приключва.

В опит да успокоят нещата, UFC след това започнали да разделят шестимата бойци по двойки за да ги извеждат на сцената по двама наведнъж. Холанд и Даниел Родригес се изкачиха първи.

Но след това напрежението отново кипнало.

Вижте също: UFC пуснаха видео от сбиването зад кулисите преди UFC 279

Дейна Уайт отмени пресконференцията преди UFC 279, след като хаосът в бекстейджа не спирал.

„Дейна излезе на сцената и промениха плана, така че оставиха Кевин и Родригез да излязат първи на сцената, за да разделят през това време всички останали“, каза Джинглиан. „Но докато Кевин и „D-Rod“ бяха на сцената, ние чакахме в бекстейджа, Нейт дойде с екипа си.

„Не мога да си спомня колко души, може би 10 или повече. И тогава той просто каза нещо на Хамзат и видях бутилка вода, хвърлена от Нейт към Хамзат."

Полученият хаос между екипа на Диас и Чимаев се оказва преломната точка за UFC, тъй като Уайт бързо отмени цялата пресконференция.

Атлетическата комисия на Невада обяви в понеделник намеренията си да разследва инцидента и евентуално да накаже всеки замесен.


Но най-голямата жертва от всички може би беше  Джилиан, тъй като 34-годишният ветеран не получи шанса да покаже новия си ефектен костюм, който стана обиколи социалните мрежи веднага щом снимките му бяха публикувани онлайн.

„Ние се бием само два или три пъти всяка година и мисля, че това беше едно от най-големите събития в моята кариера,” каза Джилиан. „Така че, разбира се, исках да покажа най-доброто от себе си на всички. И затова облякох костюма.”
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес